Sosyal medya hesap yönetimi nedir?

Sosyal medya hesap yönetimi, genel anlamı ile markaların bulundukları sosyal medya alanlarını profesyonel şekilde yönetmek ve geliştirmek anlamına gelmektedir.

Peki burada yönetimden kasıt nedir?

Bilindiği üzere sosyal medya üzerindeki aktif güç oldukça fazla. Dijital kelimesinin yaşamımıza hakim olmaya başlaması sosyal medyanın hızla yükselmesini sağladı. Artık herkesin sosyal medya üzerinde bulunması ve aktif takibi, markaları bu alanda harekete geçirdi. Çağımızda bir markanın bilinirliğini arttırmak ve hedef kitleye yönelik satış stratejilerinin geliştirilmesi için kullanılabilecek en iyi mecra “sosyal medya”

Sosyal medya kullanımı ve markanın bulunduğu sosyal medya ağının önemi ise burada en kilit noktayı oluşturuyor. Hangi marka –  hangi sosyal medya üzerinde bulunmalı? Marka prestiji ve aktifliğini gösterebilmek adına takibi kullanılabilecek her ağ üzerinde barınmak önemli. Fakat bazı sektörler belirli sosyal medya ağlarında potansiyel kitlelerine daha sağlıklı şekilde erişebiliyor.

Örneğin giyim ya da tekstil sektörünü incelediğimizde Instagram üzerinde bulunmanın ve satış oranlarını arttırmanın ne kadar mümkün olduğu gerçeği ile karşılaşıyoruz. Bu noktada marka tabi ki Facebook ya da üzerinde de yer almalı ve aktif bir marka olduğunu potansiyel kitlesine iletmeli. Fakat bunun dışında tüm kampanya ve çalışmalarını Instagram üzerinden sürdürmesi daha hızlı dönüş almasını ve marka bilinirliğini arttırmasını sağlayacaktır. Çünkü tekstil ya da giyim-aksesuar sektöründe markaların kendini gösterebilmesini sağlayan en iyi sosyal medya mecrası bu alandır. Sektörün belirlenmesi, sonrasında ise kampanya ile reklam çalışmalarının sürdürülmesi dönüşler ve marka bilinirliğini doğrudan etkilediği için sosyal medya yönetimi markalar için çok önemlidir.

  • Doğru bir sosyal medya hesap yönetimi için “doğru bir hesap yöneticisi!”

Sektörün dilini keşfetmiş olan, rakiplerinizin sosyal medya çalışmalarını düzenli olarak inceleyecek, aktif kampanyalar düzenleyerek isminizi hedef kitlenize en doğru şekilde gösterecek, doğru hedeflemeler ile nokta atışı potansiyel kitle ulaşımı sağlayabilecek profesyonel bir sosyal medya hesap yöneticisi ile çalışmanız markanız için yapacağınız en doğru şeydir.

Sosyal medya aslında bulunan mağazanızın internet yüzüdür. Bir bakıma firmanızın internet kimliğidir. Bu nedenle kimliğinizi hedef kitlenize sunacak personellerinizin işinde uzman olması önemlidir. Sosyal medya hesap yönetimi için sosyal medya ajansı ile çalışmanız en sağlıklı yol olacaktır. İşinde uzman, reklam çalışmalarınızı kurgulayacak, sektörünüzün ilgili hedef kitleleri konusunda sağlıklı çalışmalar yürütecek bir sosyal medya ajansı ile çalışabilir ve satış oranlarınızı arttırmak ile birlikte markanızı en doğru şekilde tanıtabilirsiniz.

Bu konuda Google Partner ajansı olarak sizlere çözüm ortaklığı sağlamaktan mutluluk duyarız. Sizlere sosyal medya yönetimi konusunda “Destex” olmaya hazırız!