Google Adwords Reklamları Markama Neler Katar?

Öncelikle Google Reklamları olarak adlandırılan kavramı inceleyelim. Google reklam, günümüzün en güncel, popüler ve kullanım hacmi yüksek arama motoru olan Google’ın sunmakta olduğu bir reklam hizmetidir. Bu hizmet Google Reklamları adı altında çeşitli reklam modelleri barındırır ve firmalar bu şekilde sektörlerine en uygun reklam modellerini kullanarak hedef kitlelerine kolayca erişirler.

Artık bir bilgiye istenilen en kısa sürede ulaşmak herkes için önemli. Dijital çağın ilerlemesi ise bilgiye duyulan ihtiyacı karşılamak adına bize birçok kolaylık sunuyor. Arama motorları da bu kolaylıklar içerisinde hatırı sayılır oranda büyük bir yer alıyor. Hepimiz zaman kavramının kısıtlı olduğu yaşantımızda bir yemek tarifine erişmek, iş aramak, köpeğimiz için tasma sipariş etmek, spora salonuna yazılmak ve daha birçok ihtiyaç için Google arama motorunu kullanıyoruz. Bu alanda araştırmalar yaparak kendimize en uygun firma ile kolayca iletişime geçebiliyoruz. Kullanım oranının kat ve kat artış gösterdiği bu arama motoru ise firmaları harekete geçiren en önem nokta. Hedef kitlenin bulunduğu bu alan markalara dijitalde var olmanın gerekliliğini gösteriyor. Google Reklamları ise markaları tam burada karşılıyor.

Bilindiği üzere aynı sektörde yer alan ve aynı kitleye hitap eden birçok iş kolu mevcut. Az önce bahsettiğimiz bilgi yüklü arama motorunda ise tüm bu sektörlerin aynı alanda olması mümkün değil. Kullanıcı deneyimine şöyle bir göz atarsak hemen hepimizin Google üzerinde en fazla ilk 3 sayfayı ziyaret ettiği ortada. Çünkü Google en iyiyi yukarı taşıma mantığı ile çalışan bir algoritmaya sahip. Peki organik aramalarda elde edemediğiniz ya da çalışmalar başlattığınız halde yeterli düzeye ulaşamadığınız süreçte neler olacak? Hedef kitleniz size erişemeyecek. Bu da sizlere bu süreçte müşteri ve zaman kaybettirecek. İşte bu noktada Google Reklamlarını kullanmanız izleyeceğiniz en sağlıklı yol olacaktır.

Google Reklamları markanızı hedef kitlenize birçok farklı şekilde sunar. Bunlardan ilki ilk sıra Google reklam görünümüdür. Burada organik sıralamaların üstünde ve Google’ın belirlediği ilk sayfanın en altında görülen reklam alanlarında görünürsünüz. Tıklama başına maliyet ile çalışarak reklamlarınızı potansiyel kitlenize rahatlıkla sunabilirsiniz. Bunun dışında içerik ortakları sayfalarında ve sponsorlu bağlantı olarak görüntülenebilirsiniz.

Google Reklam Modelleri Nelerdir?

Google’ın;

Merchant Center Reklamları
GDN Reklamları
Youtube Reklamları
Remarketing Reklamları
Gmail Reklamları

Olmak üzere 5 adet reklam modeli bulunmaktadır. Bu reklam modellerinin hangisinin kullanılacağı ve hangisi üzerinde daha üstün başarı elde edilebileceği ile ilgili olarak mutlaka bir Google reklam ajansı ile görüşmelisiniz. Çalışmalarınız ancak profesyonel şekilde yönetilir ise başarı elde edebilirsiniz. Aksi durum sizlere tıklama başına maliyet ve reklam dönüşlerinde kayıp yaşatır. Uygun bütçeler ile Google reklam vermek istiyorsanız bizden Destex alabilirsiniz. Alanında uzman ve sertifikalı Google Adwords Reklam ekibimiz sizlere yardımcı olmaktan, satış potansiyeliniz arttırarak markanızı potansiyel kitleniz için bilinir bir noktaya eriştirmekten memnuniyet duyar.