Google Ads, farklı kampanya türleri için uyarlanmış çeşitli teklif stratejileri sunar. Kampanyanızda hedeflediğiniz ağlara ve artırmak istediğiniz işleme (tıklamagösterimdönüşüm veya görüntüleme) bağlı olarak kendiniz için en uygun stratejiyi belirleyebilirsiniz.

Her bir kampanyanıza özel teklif stratejisi belirleyebilirsiniz. Öncelikle hedefinizi belirlemeli ve ona göre reklam kurulumlarına başlamalısınız. Reklamlarınızda öncelik vermeniz gereken şeylerin başında minimum maliyet ile maksimum kar elde etmek gelmektedir.

Google ADS Teklif Stratejileri Nelerdir?

Manuel TBM (Tıklama Başına Maliyet)

Manuel TBM de potansiyel müşterilerimiz daha fazla bilgi almak adına reklamlarımıza tıkladığında ödeme yaptığımız teklif stratejisi modelidir. Belirlediğimiz max. TBM ile reklam harcamalarımızı kontrol altında tutarak bütçemizi planlı bir şekilde harcayabiliriz.

Anahtar kelimelerimize Google’daki rekabete göre farklı TBM’ler belirleyebilir ve gereksiz harcamalardan kaçınmış oluruz.

Hedef EBM (Edinme Başına Maliyet)

Hedef EBM teklifi, olabildiğince çok dönüşüm elde etmenizi sağlayacak teklifler belirleyen bir Akıllı Teklif stratejisidir. Hedef EBM (işlem başına maliyet hedefi) teklif stratejisini oluşturduğunuzda her dönüşüm için ödemek istediğiniz ortalama maliyeti belirlersiniz.

Reklamlarımızın gösterime uygun olduğu durumlarda Hedef EBM stratejisi optimum bir teklif bulur. Bu Google’da rekabete ve reklamlarımızın geçmiş verilerine bağlı olarak değişebilir. Bazı dönüşümlerin maliyeti düşük veya yüksek olabilir bu durumda Google Ads bizim belirlediğimiz Hedef EBM ye eşit tutmaya çalışır. Bu stratejide dönüşümleri arttırmaya yönelik çalışmaktadır ve reklamlarımızın stratejisine göre seçerek olumlu geri dönüşler alabiliriz.

Hedef ROAS (Reklamlardan Elde Edilen Gelire Göre Hedefleme)

Bu teklif stratejisi, kullanıcılar reklamını yaptığınız ürün veya hizmetleri her aradığında potansiyel bir dönüşümün değerini, Google Ads Akıllı Teklif özelliğini kullanarak analiz eder ve akıllı bir şekilde tahmin eder. Ardından, yatırım getirinizi en üst düzeye çıkarmak amacıyla, bu aramalar için tekliflerinizi otomatik olarak ayarlar.

Hedef ROAS teklif stratejisinde yüksek değerli bir dönüşüm sağlama ihtimalinin yüksek olduğunu tespit etmesi durumunda Hedef ROAS teklif stratejisi bu arama için yüksek teklif vereceği anlamına gelmektedir. Tam tersi eğer düşük değerli bir dönüşüm sağlama ihtimali var ise de düşük teklif vereceği anlamına gelmektedir.

Tıklamaları En Üst Düzeye Çıkarma

Reklam bütçemize bağlı olarak alabileceğimiz en üst düzey tıklamaları almamızı sağlayacak otomatik teklif stratejisidir. Biz reklam bütçemizi belirleyerek geri kalan harcamaları ve teklifleri Google Ads otomatik olarak rekabete ve reklamlarımızın etkileşimine göre kendi belirlemektedir.

Burada maksimum TBM belirleyerek her tıklama için maksimum sınırı belirleyebiliriz. Bu sınırda bizlerin her tıklama için ödemek istediğimiz maksimum tutarı kontrol altında tutmamıza yardımcı olur yoksa Google bütçemizi harcarken olabildiğinde çok sayıda tıklama almamızı sağlayacak şekilde teklif stratejisini ayarlar ve istemediğimiz sürede bütçemizi harcayabiliriz.

Dönüşümleri Arttırma

Dönüşümleri arttırma, kampanyanızla ilgili geçmişe dönük bilgileri kullanarak ve açık artırma sırasında var olan içeriğe dayalı sinyalleri değerlendirerek, gösterime uygun olduğu her durumda reklamınız için otomatik olarak optimum bir teklif bulur.

Bu stratejiyi kullanırken hesabımızın dönüşüm izlemelerinin kurulu olmasına dikkat etmeliyiz.

Hedef Gösterim Payı

Hedef gösterim payı; sayfanın mutlak üst kısmında, sayfanın üst kısmında veya Google arama sonuçlarının ilk sayfasındaki herhangi bir yerde reklamınızı göstermek üzere teklif belirleyen bir otomatik teklif stratejisidir.

Reklamlarınızın nerede gösterilmesini istediğinize bağlı olarak hedef gösterim payı stratejisi için 3 seçenek vardır: sayfanın mutlak üst kısmında, sayfanın üst kısmında veya Google arama sonuçlarının ilk sayfasındaki herhangi bir yerde. Yerleşim ayarlarınıza göre Google Ads, reklamınızı göstermek için tekliflerinizi otomatik olarak belirler.

Teklif stratejileri arasında sizlerle en iyi seçenek kesinlikle budur diye bir bilgi paylaşamayız çünkü bu markanıza hedef müşterilerinize ve belirlediğimiz kampanyaların planlarına göre değişiklik göstermektedir.  Bizlerin amacı doğru strateji ile minimum harcama ve maksimum kar ile müşterilerimizi hedefe ulaştırmaktır.

 

Google ADS Uzmanı
Kübra Yolsal