Meta açıklaması, genel olarak sayfanızın bahsettiği konuyu özetleyen ve ziyaretçileri sitenize yönlendirmenize yardımcı olan bir ifade alanıdır. Belirli bir karakter sınırı olduğu için en net ve etkileyici cümleleri kullandığınızdan emin olmalısınız. Arama motorları, çoğunlukla aranan anahtar kelime öbeği meta açıklaması içerisinde yer aldığında sayfayı sonuçlarında gösterir. Bu nedenle sayfa içi SEO çalışmalarında meta-tag düzenlemeleri çok önemlidir.

Meta-Tag ile arama motorları sizlere potansiyel kitlenize “aradıklarını bulabileceğini” ifade etmek için bir fırsat alanı oluşturmuştur.

Meta açıklama kısmı doğrudan SEO çalışmalarını etkilemez. Fakat Google, iyi/yararlı bir sonuç olup olmadığınızı keşfetmek için tıklama oranını kullanır. Sayfanızı daha fazla kişi tıklarsa, sizi iyi bir sonuç olarak görür ve konumunuza bağlı olarak sizi sıralamada yukarılara taşır. Bu nedenle meta açıklamanızı optimize etmek önem taşır. En iyi mesajı odak anahtar kelimeniz ile birlikte verdiğinizde tıklama sonuçlarınızda bundan mutlaka etkilenecektir. Arama anahtar kelimesi meta açıklamasındaki metnin bir kısmıyla eşleşirse, Google onu kullanmaya ve arama sonuçlarında vurgulamaya daha yatkın olacaktır.

Meta açıklama kaç karakter olmalıdır?

Sayfanız için meta açıklama kısmı oluşturmak adına kurallaşmış bir karakter sayası bulunmamaktadır. Burada mesajınızı harekete geçirici bir dil ile en kısa şekilde ifade etmelisiniz. Google sonuçlarını incelediğinizde genellikle 120 ile 156 karakterlik meta alanları ile karşılaşırsınız. Bu baremde ilerleyerek kontrollü ve doğru açıklama kısımları oluşturabilirsiniz.

Kullandığınız dilde motive edici söylemlere yer vermek, hedef kitlenizin sayfanızı inceleme isteğini arttıracaktır. Doğrudan kişiye hitap edilecek şekilde cümleler oluşturmaya özen gösterin. Bununla birlikte ana anahtar kelimenin tüm detaylarına hakim olan bir sayfa olduğunuzu belirtmeyi unutmayın. Hemen bilgi al, Daha fazlası için tıklayın, Şimdi ücretsiz deneyin! gibi eyleme yönlendiren ifadeler, tıklama oranınızı olumlu yönde değiştirecektir.