Google Algoritma Güncellemesi (Ağustos 2018 – Global)

1-2 Ağustos tarihinde Google tarafından bir çok siteyi etkileyen önemli bir güncelleme geldi.

Google, açıklamalarında “ geniş kapsamlı bir algoritma güncellemesi “ yaptığını doğruladı. Yaklaşık 1 haftalık süren bu güncelleme çalışmaları 1 ağustos itibari ile zirveye çıktı ve etkisini ciddi anlamda gösterdi. Yapılan güncellemenin tüm alanlarda büyük etki gösterdi. Özellikle sağlık sektöründe (diyet, medikal, fitness v.b. ) orantısız bir şekilde etkilediği gözlemlendi.

Algoritma güncellemesi, hem organik arama sonuçlarını hem de yerel sonuçları etkilemiş gibi gözüküyor. Medic Güncellemesi ile organik ve yerel sıralama algoritmalarında değişiklikler yapılmış. Yani incelemelerimiz ve bir çok otoriter analiz sitelerinden edindiğimiz bilgiler bunu gösteriyor.

İlk Gözlemler;

  • Bugüncelleme çoğunlukla YMYL (Your Money veya Your Life) sitelerini etkiledi.
  • Diyet beslenme ve tıbbi cihaz alanlarında birçok site büyük ölçüde etkilenmiştir.
  • Ülke genelinde birden çok lokasyona sahip işletmeler için büyük ölçüde değişiklikler yansıdı.
  • Daha küçük yerel olarak faaliyet gösteren işletmeler ise sıralamalarda biraz daha iyi konuma geldi.

Şimdiye Kadar Bildiklerimiz;

Google, genellikle algoritma güncellemelerini duyurmadan sessizce işlemleri tamamlardı. Ancak, bu sefer Search Liaision twitter hesabını kullanan Danny Sullivan, aşağıdaki twittler ile açıkladı.

Google Medic Güncellemesi

Bir sitenin bu güncellemeden olumsuz bir şekilde etkilenmeden nasıl kurtulabileceği sorulduğunda, Danny, “sadece harika içerikler oluştur” ifadesini kullandı. Google, tarafından yapılan geliştirmeler içeriğin önemini her geçen gün daha fazla arttırıyor. Danny’nin belirttiği gibi “daha güzel, daha faydalı ve özgün içerikler” kullanmak gerekiyor.

Google Medic Güncellemesi

Gökhan AKSOY
SEO Uzmanı