Facebook Sayfa Doğrulama; Büyük takipçi kitlesine sahip sayfalar için yeni bir doğrulama süreci planlanıyor. Facebook’un doğrulama değişikliği için gerçekleştireceği düzenlemeler büyük işletmelerin Instagram ve Facebook sayfalarını da etkileyecek.

Bu doğrulma için gerçekleştirilen değişiklikler ABD’de yaklaşan ara seçim öncesi önlem olarak görünüyor.

Facebook yetkilileri tarafından yapılan açıklamada büyük işletmelerin sayfaları için yapılacak doğrulama değişikliği sürecini “ABD dışındaki insanların, iç politika gibi konularda hileli yayın yapmalarına yönelik engelleme hareketi” olarak tanımladı.

Facebook Sayfa Doğrulama Süreci

Yeni sayfa doğrulama işlemlerinin takipçi sayısı fazla olan hesaplar için geçerli olacağı açıklandı. Facebook’un yaptığı açıklamaya göre az takipçi sayısı bulunan hesaplar bundan etkilenmeyecek. Doğrulama işlemi hesap sahibinin gerçek kimliği ile Facebook’ta yer alan bilgilerinin uyumlu olup olmadığını ve Facebook’ta yer yer alan adresinin gerçek olup olmadığını ortaya çıkaracak olan ” gerçek posta ” yoluyla kontrol edilebilecek. Facebook’a kayıtlı adrese içinde bir kod olan posta gönderilecek ve o kodun aynı olup olmadığı kontrolü sağlanacak.

İşletme Doğrulama Nasıl çalışır?

İlk olarak, işletmenizi güvenilir üçüncü taraf veri kaynaklarımız aracılığıyla otomatik olarak doğrulama denenir. İşletmenizin yasal adı, işletme adresi ve işletme telefon numarası veya işletme e-posta domaini ile işletmeniz bulunabilirse, işletmenizle ilişkinizi onaylamanız talep edilir. Telefon numaranıza veya e-posta adresinize doğrulama kodunun bulunduğu otomatik bir mesaj gönderilir. Ardından, otomatik doğrulama işleminin son adımı olarak bu doğrulama kodunu girmeniz gerekir.

Otomatik doğrulama işlemini gerçekleşmezse, resmi işletme adınızı ve işletme adresinizi veya telefon numaranızı doğrulayan belgeler göndermeniz talep edilir. İşlemte Doğrulama adımlarını linkten inceleyebilirsiniz.

Facebook hesabınızı kurumsal olarak yönetebilmeniz için şimdi harekete geçebilirsiniz. Sosyal Medya Danışmanlığı hizmeti kapsamında sosyal mecralarda markanızı daha iyi tanıtabilir, müşterilerinizle etkileşime geçebilirsiniz.

Gökhan AKSOY
SEO Uzmanı