Açılış Sayfalarında (Landing Pages) Yüksek Dönüşüm Nasıl Sağlanır?

Başlıklarınızda Olumsuz Kelimeleri Ekleyerek Test Edin

Yapılan araştırmalara göre “asla” ve “en kötü” gibi başlıklardaki negatif kelimelerin “her zaman” ve “en iyi” gibi pozitif kelimelerin %63 oranında daha iyi performans gösterdiği gözlemlendi.

Örneğin, “Yağlanmaya etki eden en kötü 5 yiyecek” gibi bir başlık “Yağlanmaya etki etmeyen en iyi 5 yiyecek” den daha fazla dikkat çekecektir.

Landing Page Dönüşüm Oranı için Diğer Etkenler;

CTA’lar için Daha Yaratıcı Olun

Harekete geçirici eylem butonları her açılış sayfasında en çok tıklama almasını beklediğimiz yerdir. Bu alanlarda daha yaratıcı kelimeler ile tıklama ve dönüşüm sağlayabilirsiniz.

Standart olarak, “Hemen Al” , “Satın Al” , “Kaydol” , “Detaylar” gibi klasik ifadeler yerine insanlara ne elde edeceklerini ve para ödemeden rahat bir bilgi edinebileceklerine yönelin.

Örneğin, çoğu dijital pazarlama araçlarında insanlar neyle karşılaşacaklarından emin olamadığı için işletmeler, “30 gün ücretsiz dene” gibi hareket yaratıcı eylem butonları tercih etmeye yönelmişlerdir.

Aradıkları Sorulara Daha Gerçek Cevaplar Sunun

Bu tarz sayfalar yapılırken, eylem odaklı ve dönüşümün formdan gelmesi beklenir. Yada bir kaç cümle ile hizmetin güzel yanlarından bahsedilir.

1- İnsanlara ne fayda sağlayacağından bahsedin,

2- Bunu tercih edenler ne etki görecekler,

3- Deneyimleyen kişilerin yorumlarına yer verin

Uzmanlığınızı ve Başarılarınızı Sergileyin

Hedeflediğiniz amaca ulaşmak için sizin doğru taraf olduğunuz konusu karşınızdaki müşteri için oldukça önemli olan sorulardan biridir. Hizmetiniz ile ilgili olarak, uzmanlık ve yeterlilik kavramlarını merak edebilecekleri en sade ve önemli noktaları ile vurgulayın. Hizmet yada ürünlere yönelik kazanılmış ödüller yada önemli haberler var ise bunlara değinin, göz önünde bulundurun.

Teşvik Edici Eylemlere Yer Verin

Sayfanızda kalan ve hala bir şeyler arayan ziyaretçilere dönüşüm olabilmeleri için siz teşvik edici olun. Örneğin, bir ev satışı gerçekleştiren açılış sayfamız olduğunu varsayalım. Sayfanın ortalarında yada biraz daha aşağılarına inen ziyaretçi gerekli bilgileri aldıktan sonra, ona hizmetinizi gizliden içeren alakalı bir soru sorup, cevap için bilgilerini toplayın.

İlgilendiğiniz evin özellikleri nasıl olmalı?

Aradığınız fiyatların aralığı nedir?

Hangi lokasyon da ev sahibi olmak isterdiniz?

Size uygun alternatifler için iletişime geçmemizi ister miydiniz?

Gibi bir mini ve hızlı doldurulabilecek anketler ile veriler elde edebilir ve dönüşümü kendiniz yaratabilirsiniz.

Satır içi Doğrulama Kullanın

Bu durum landing page haricinde diğer sayfalarımızda var olan tüm formlar da uygulansa harika olur aslında.

Düşünsenize form doldurmaya yönelik başarı elde eden bir sayfanız var ve form dolduran kullanıcı, her şeyi yaptıktan sonra göndermek için butona tıklıyor ve ” Hata ” Lütfen alanları kontrol edin… Bu durum büyük ölçüde ilk hata da kayıpların başladığı, ziyaretçinin gözden kaçırdığı ikinci denemede ise daha fazla oranda sayfa terk etme grafiklerinin gözlemlendiği dramatik sonuçlarla karşımıza çıkıyor.

İnsanlara form hatalarını, doldurduktan ve formu göndermek isterken yansıtmak yerine, satır içi doğrulama ile ilgili alanda yaşadığı bir sorun varsa hemen bildirmek daha doğru olacaktır.

Landing Page (Açılış Sayfaları) için Yüksek Dönüşüm Yaratma

Daha Düz İfadeler Kullanmaya Özen Gösterin

İnsanların açıklamaları okurken bir tercüman ihtiyacı duyma gereğini yaratmayın. Daha anlaşılabilir, basit ifadeler ile her kesimin anlamasına yönelik hareket edin.

“Satış döngüsü boyunca müşterilere gelir odaklı çözümler sağlamaya odaklanan CRM şirketiyiz” ????

“Daha fazla satış elde etmenize yardımcı olan kurumsal yazılım şirketiyiz.”  demek daha anlaşılır olabilir.

Ücretleri Gizlemeyin!

İnsanlar bir şey ararken dikkat ettikleri ilk 3 önemli madde de yer alan yapacakları ödemenin bedelidir. Bu nedenle fiyat gizlemek pahalı olabilme algısını uykusundan uyandırır ve insanların çekimser olmasına etki edebilir.

Özellikle fiyat olarak piyasa ortalamasının altındaysanız ve bunu sayfanızda doğru noktada kişilere gösteriyorsanız talepler artacaktır.

Gökhan AKSOY
SEO Uzmanı