Çağımızın bir dijital çağ olduğu gerçeğini göz önünde bulundurursak Google’ın bu büyük dijital dünyadaki yerinin oldukça fazla olduğunu görebiliriz. Google genel olarak zihnimizde “bilgiye ulaşma yolu” şeklinde yer etmiş durumda. Bilgi almak, incelemek ya da satın almak ile ilgili tüm eylemlerimiz için bu büyük arama motoruna baş vuruyoruz. Haliyle hemen herkesin arama gerçekleştirdiği bu büyük alan üzerinde rekabette aynı oranda artıyor.

 

Arama sonuçlarında üst sıralara yerleşebilmek, yerleşilen sırayı korumak, Google dostu ve güncel bir site olarak sonuçlarda yer almak ile birlikte rakiplerinizi geride bırakmak için ise SEO çalışmalarına başlamanız gerekiyor. SEO yani arama motoru optimizasyonu çalışmaları, web sitenizi sağlıklı şekilde besler ve Google’da üst sıralara yerleşmenize yardımcı olur. Günümüz Google arama sonuçlarında ziyaretçilerin görüntülediği ilk sayfa ve 10. Sayfa verilerini incelediğinizde ilk sayfada yer almanın öneminin ne denli büyük olduğunu görmekteyiz. Zaman kavramı artık her mecra için önemli. Kullanıcılar bu nedenle Google gibi kaliteli bir arama motoru üzerinde en kısa sürede en kaliteli (erişmeyi hedefledikleri) sonuca ulaşmak istiyorlar. Burada da karşımıza yine SEO çalışmaları çıkıyor.

 

Genel olarak açıklayacak olursak SEO; search engine optimization yani, arama motoru optimizasyonu kelimelerini ifade eder. Yapılan sağlıklı SEO çalışmaları, organik arama sonuçlarında ziyaretçilerin sizi üst sıralarda kolayca bulmasını sağlar. Bununla birlikte siteniz, yürütülecek çalışmalar ve yapılacak yenilikler ile Google Dostu bir hal alır. Sitenizi ziyaret eden robotlar sitenizin güncel özgün içerikler ile ziyaretçilerine kaliteli bilgiler verdiğini Google’a aktarır ve sıralamanız yukarı doğru taşınmaya başlar.

 

SEO ancak White hat çalışmalar yani site dostu çalışmalar ile başarı kaydeder. Peki White hat SEO tam olarak ne ifade eder?

 

White hat SEO, siteniz içerisinde yürüteceğiniz çeşitli çalışmaları içerir. Bunlar;

 

-Belirli aralıklar ile site içerisine güncel ve özgün içerikler ekleme
-Yazılar içerisinde ve sitede özgün görseller kullanmak
-Meta ve diğer etiket çalışmalarında spama düşecek hareketlerden uzak durmak
-İlgi çekici ve kaliteli video içerikler ile sayfada kalma süresini arttırmak

-Kaliteli backlink çalışmaları gerçekleştirmek

 

Yukarıda sıraladığımız noktaların sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi, sitenizin doğal ve SEO uyumlu şekilde yol kat etmesini sağlar. Web sitenizin organik arama sonuçlarında iyileşmesi için profesyonel bir çalışma yürütülmesi önemlidir. Arama motoru optimizasyonu için uzman bir ekiple çalışmak, iletişim konusunda problem yaşamadan çalışmalarınızı ilerletmek ve web sitenizi SEO uyumlu bir düzene getirmek için en doğru yolu arıyorsanız sağdaki iletişim formunu doldurmanız yeterli olacaktır. 😊

 

Destex Digital SEO ekibimiz ile; sitenize, sektörünüze, rakiplerinize yönelik araştırma ve analizlerimizin ardından çalışmalarımıza hemen başlıyoruz. Talep ettiğiniz ve istikrar göstermeniz gereken anahtar kelimeler üzerinde ekibimiz özgün, yenilikçi ve sağlıklı çalışmalar sürdürmektedir.

Elif Çilem AKSOY
SEO Uzmanı