Markalar için Facebook Reklamları;

Günümüz aktif Facebook kullanım oranına bakarsak marka ve firmalar için en etkili müşteri potansiyelinin Facebook üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Facebook, kurulum aşamasının ardından büyük bir ivme kaydetti ve hemen hemen herkesin aktif şekilde kullandığı bir sosyal medya ağı olarak hayatımızın içerisine işledi. Bugün 1 milyardan fazla birey; ailesi, arkadaşları ve önem verdiği şeyler ile alakalı olarak Facebook’u kullanıyor. Bu yüksek kullanım kitlesi ile oluşturulan reklam alanı ise günümüzde Facebook’un en öncelikli gelir kaynaklarından birisi oldu.

Marka ya da firmalar Facebook’u kullanarak hedef müşteri kitlesine en kaliteli şekilde ulaşabildiklerini gördüler. Reklam hizmeti ile gerçekleştirilebilen hedeflemeler, yapılabilecek lokasyon ve form çalışmaları hizmet verilen sektör ile ilgili bir nokta atışı yapılmasına olanak sağladı.

Facebook Reklamları diğer reklam modelleri ile değerlendirme yaptığımızda daha uygun maliyetler sunmakta. Tıklama başına maliyet üzerine çalışma sağlayan Facebook Reklamları, yapılan etkileşimlere göre maliyet oranlarını da düşürmektedir. Bu sayede reklam verenler daha uygun fiyatlar ile reklamlarını gösterime sunarlar.

 

Facebook Reklam Modelleri Nelerdir?

Markalar İçin Facebook Reklamları

İnternet Sitesi Tıklamaları (Clicks to Website)

İnternet Sitesi Dönüşümleri (Website Conversions)

Sayfa Gönderisi ile Etkileşim (Page Post Engagement)

Sayfa Beğenmeleri (Page Likes)

Uygulama Yüklemeleri (App Installs)

Yerel Bilinirlik Reklamları (Local Awareness)

Etkinlik Yanıtları (Event Responses)

Teklif Alımları (Offer Claims)

Video Görüntülemeleri (Video Views)

Facebook reklamları için sektörünüz adına kullanabileceğiniz en uygun reklam modelini belirleyerek Facebook Reklam sürecine başlayabilirsiniz. Facebook reklamları eğer ürün satışı yapıyorsanız ürününüzü tanıtır. Bununla birlikte hizmet sektöründe iseniz hem hizmetinizi hem de markanızı tanıtacaktır. Bu nedenle isterseniz ürünleriniz için dilerseniz hizmet alanınız için reklam verebilir ve markanızı da bu sayede potansiyel kitlenize tanıtabilirsiniz.

Belirlenen hedef kitle ve bütçeye bağlı olarak facebook reklamları ile günlük erişilen kişi sayısı her markaya göre değişiklik gösterebilir. Facebook’un Türkiye’deki kullanıcı sayısı 27 milyon iken, bu kullanıcıların %85’i Facebook erişimini mobil üzerinden sağlamaktadır. Bu nedenle reklam için etkili bir görsel, doğru bir hedefleme ve kaliteli bir gönderi metni yazılmalıdır. Bu konu ile ilgili markalar mutlaka profesyonel bir destek almalıdır. Eğer markanızı tanıtmak, hedef kitlenize doğru şekilde erişmek, gereksiz maliyet harcaması yapmadan reklamlarınızı doğru kişilere göstermek ve uygun bütçeler ile maksimum erişim oranı sağlamak adına bir destek arayışında iseniz Destex Digital olarak sizlere destek olabiliriz. Sağ alandaki formumuza tıklayıp bizlerle iletişime geçebilirsiniz.