Linkedin Ağı ve Linkedin Reklam Modelleri

Profesyonel anlamda iş ve kariyer ortamında paylaşımlarının sağlandığı bir sosyal ağı olan Linkedin, diğer sosyal medya mecralarına oranlar farklı bir yapıya sahiptir. İşveren ve personellerin kullanım sağladığı ve iş hayatı ile ilgili paylaşımların sağlandığı Linkedin ağı, güçlü bir dijital kimlik yaratma adına oldukça önemlidir.

Bu güçlü dijital alan 380 milyondan fazla üyesi bulunan dünyanın 3. büyüklükteki sosyal ağı olarak kullanıcılarının karşısına çıkar. Aslında 14 yıl öncesinde oluşturulmuş olan Linkedin ağı, son yıllarda rağbet görmeye başlanmış ve hem işverenlerin hem de personellerin iletişim sağlayabileceği kaliteli bir sosyal medya mecrası halini almıştır. Bugün ziyaretçi sayılarını değerlendirdiğimizde Linkedin’in Facebook ve Twitter’dan sonra en fazla aylık ziyaretçiye sahip sosyal medya alanı olduğunu görüyoruz.

Linkedin ile; kariyer planlamanızda ihtiyacınız olan araçlara, iş olanaklarına,  piyasanın gereksinimlerine, aynı işi icra eden kişilere ve bu kişilerin çalıştığı firmalara, aradığınız niteliklerdeki çalışanlara daha kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Aynı sektörde bulunduğunuz rakiplerinizi inceleyebilir ve yeni gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Bu profesyonel sosyal medya ağının sunduğu kariyer ve iş olanakları her geçen gün farkındalığı daha da arttırmıştır. Böylelikle Linkedin reklamları ortaya çıkmış ve bu anlamda gittikçe daha fazla pazarlamacı, ürünlerini, hizmetlerini ve içeriklerini tanıtmak için Linkedin reklamlarından faydalanmaya başlamıştır.

Linkedin Reklamları ve Linkedin Reklam Modelleri

Linkedin reklamları 3 adet reklam modelinden oluşmaktadır. Bunlar: Sponsorlu İçerik, Metin Reklamları ve Sponsorlu InMail reklamlarıdır. Bu 3 reklam modeli reklam gösterimleri ve hedeflemeler adına sizlere farklı seçenekler sunar.

Sponsorlu İçerik:

Sponsorlu içerik; haber akışında ve ötesinde Linkedin üyelerine ulaşmayı hedefleyenler için kullanılabilecek bir Linkedin reklam modelidir. Mobil cihazlar, masa üstü ve tabletlerde görüntüleme sağlayan sponsorlu içerik, şirket ya da bulunan vitrin sayfanıza yeni takipçiler katmanıza yardımcı olur. Bununla birlikte şirket odaklı içerik ile bağlılık oluşturmanızı sağlar.

Metin Reklamları:

Linkedin metin reklamları; farklı Linkedin sayfalarına lider müşteri adaylarının ilgisini çekmeyi hedefleyen kullanıcıların tercih edeceği bir reklam modelidir. Linkedin metin reklamları oluşturulması kolay ve tam hedefli reklamlardır. Bu reklam modeli birçok LinkedIn.com sayfasının üst ve sağ alanlarında sergilenir.

Sponsorlu InMail:

Linkedin sponsorlu inMail reklamları; bulunduğunuz sektör ve iş alanı ile ilgili önemli kişilere doğrudan hedeflenmiş mesajlar göndermenizi sağlayan bir reklam modelidir. Böylelikle Linkedin üzerinden ulaşmak istediğiniz kitle ile direkt iletişim sağlayabilirsiniz.

Linkedin Reklam Kampanyası Oluşturma

Bir Linkedin reklam kampanyası yaratmak için izlemeniz ve uygulamanız adımlar:

  • Linkedin reklam çalışmasına başlamak adına reklam platformunda “New Ad Campaing” ve “Start New” seçeneğini tercih edin.
  • Reklamınızın dilini belirleyin.. Linkedin, oluşturacağınız reklamları diğer dillere çevirmeyecek ancak Linkedin’in desteklediği Türkçe, İspanyolca, Fransızca ve Almanca gibi seçenekleri tercih ederek yazabilirsiniz.
  • “Media Type”’ alanını seçin. Bu noktada “basic” ve “video” reklamını bulunduran 2 medya şeklinden birini tercih etmeniz gerekiyor.
  • Reklam metninizi belirleyin ve yazın. Ancak bilmeniz gereken bir nokta var. Linkedin reklamınızın başlığı en fazla 25 karakter olmalıdır. Reklamların açıklaması ise en fazla 75 karakter uzunluğunda olabilir.
  • Reklamlarınızı gören insanların reklamınıza tıkladığı zaman nereye yönlendirileceklerine karar verin.
  • Harekete geçirme (call-to-action) butonunu kullanın.  Yaratacağınız reklamlarda “harekete geçirme” butonunun bulunması tıklanma sayınızı artıracaktır.
  • Hedeflemelerinizi yapın. Linkedin reklam ağı sizlere; lokasyon, firma, iş ünvanı, okul, yetenek, grup, cinsiyet ve yaş olarak hedefleme yapabilme imkanı sunuyor. Böylelikle markanızla alakalı grupları hedefleyerek tıklanma oranlarını yükseltebilirsiniz.
  • Ödemeniz nasıl olacak? Doğru hedeflemenin ardından ödeme şeklinizi belirlemeniz gerekiyor. Linkedin de tıklama başına maliyet sistemi ile çalışıyor. Tıklama başına ödeme (PPC) reklamı için 2 adet seçeneğiniz bulunuyor. Bunlardan ilki tıklama başına ücretlendirme (CPC), diğeri ise her 1000 görüntüleme için ödeme (CPM) olarak belirlenmiştir. Tıklama başına ücretlendirme ile reklamlarınız her tıklanma ardında ödeme sağlar. Diğer seçenekte ise her 1000 görüntüleme adına belirli bir ücret ödersiniz.
  • Linkedin, sizin adınıza potansiyel toplama seçeneği sunuyor. Bu yeni özellik ile, insanlardan daha fazla bilgi isteme ya da reklamınızın sonundaki bir onay kutusu aracılığıyla sözleşme imkanına sahip oluyorsunuz.

Linkedin reklamları sunmuş olduğu dev bir erişim ağı ve kalitesi ile her gün gün daha çok tercih edilen bir alan olmaya başlıyor. Linked’in üzerindeki gücünüz ise dijital kimliğinizi ortaya koyuyor. Bu konuda profesyonel bir destek alabilir ve Linkedin reklam modellerini kullanarak kendinize bir pazarlama – hedef kitleye ulaşma sahası yaratabilirsiniz.