“Gelişimi Keşfet” Adlı Global B2B Kampanyası 

Dünya çapında B2B pazarlamacılarını hedefleyen “Gelişimi Keşfet” adlı bu kampanya geçtiğimiz Çarşamba günü Facebook tarafından başlatıldı.

Geleneksel markalar kadar doğrudan cevaplı pazarlamacıları da hedefleyen 30 günlük ABD reklam kampanyası Facebook platformunda belirli aralıklarla ilerleyecek.

Açıklanana göre platform kampanyası Facebook, Facebook Mobil Reklam Ağı ve Instagram’da her gün bir reklam barındıracak. Reklamlar ön video ve reklam linklerinden oluşacak, sonrasında konuyla ilgili doğrudan cevap bilgileri ve kavrama ile tamamlanacak. Pazarlamacılar üye olmaları veya daha fazla bilgi için kampanyanın ana sayfasına yönlendirilecek.

Üye olan pazarlamacılar 4 hafta boyunca Facebook’tan sosyal medya ağlarına nasıl yeni müşteriler çekebileceklerine dair bilgiler içeren mailler alacaklar. 30 günlük periyodun sonunda ise kendilerine özel olarak sunulacak bir hediye almalarına olanak tanıyan Koleksiyon reklamı alacaklar.

Açıklamaya göre bu platform dışı kampanya piyasa performansı sitelerindeki dijital reklamlar kadar endüstrilerin sektörel yayınlarındaki basılı reklamları da bünyesinde barındıracak.

Grup Araştırmaları baş analisti Cindy Zhou “Bu B2B kampanyası kullanıcılarının ilgisi çekilerek toplanan datayı kullanıp platformlarındaki satışları arttırmayı amaçlıyor.” dedi.

E-Ticaret Haberleri’ne dijital gazetesi kampanya ile ilgili olarak “Bu kampanya Facebook’un dünya çapındaki ilk daha fazla alıcı çekmeyi amaçlayan B2B kampanyası.” Şeklinde yorum yaptı.

Karışık Mesaj Gönderimi

Çarşamba günü düzenlenen Gelişimi Keşfet konulu web seminerini desteklemek için Facebook “ürünlerinizi alacak olan insanların %91’i reklamlarınıza tıklamaz.” Konusuna dikkat çekti.

Belirtilene göre bu yeni kampanya, proaktif olarak iş sürdürmek için ön reklamlar, dinamik reklamlar ve mobil uygulama indirme reklamları gibi reklamların kullanımını koruyor.

Stratecast/Frost&Sullivan’ın Araştırma Yöneticisi Michael Jude “İlk gördüğünde çoğu insanın tıklamayacağı ancak birçok farklı seçenek ve gösterimle sunulduğunda insanların linklerden birine tıklayabilecekleri düşüncesindeyim.” diye bir öneride bulundu.

E-Ticaret Haberleri’ne “Elbette ki yalnızca tıklamak satış yapılacağı anlamına gelmiyor, ancak bilinirliği arttırıyor.” dedi. “Mesajı vermek biraz karmaşık ancak bu kampanyanın birçok kişideki eğilimi arttıracağını düşünüyorum.” Şeklinde açıklama yaptı.

 

Kimler Yararlanabilir?

Google’a apaçık bir gönderme ile firma, 2 milyon kişilik üyesine dayalı olarak hesaplanan Facebook’un eğilim sinyalleri oranıyla, aratma işleminin başaramadığı işlerin insanlara ulaşmayı mümkün hale getirdiğini belirtti.

Altman Vilandrie & Company’nin müdürü Kate Rodriguez “Geniş kapsamlı bir dijital reklam harcaması hızlıca artmaya devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

E-Ticaret Haberleri’ne ise “Facebook ve Google, geniş kapsamlı olan dijital reklam piyasasındaki gelişmelerin neredeyse %75’ini elde ederek önde gelen lehtarlar oldular.” dedi.

Rodriguez aynı zamanda B2B kapasitesini arttıracak olan Facebook çalışmalarının “pazarlamacılar için iyi haber olabilir ancak dijital medya ekosistemindeki diğer oyuncuların üzerindeki baskıyı arttırır” noktasına dikkatleri çekti.

Jude, sosyal ağların uzun zamandır süregelen probleminin aboneleri nasıl modernize etmeleri gerektiğine dair olmuştur diye belirtti.

Haziran’da aylık ortalama 2 milyar kullanıcıyı etkiledi ancak bu “orantısız bir şekilde reklam maliyetlerinin küçük bir kısmına da sahip oldu,” diye belirttikten sonra “kullanıcılarını rahatsız etmeden bu alandaki oyunlarını sürdürebilirse bu durum maliye departmanı için büyük bir haber olur.” diye devam etti.

Jude “Müşterilerine ulaştığını göstermek isteyen bir reklam ajansı olmazsanız,” B2B pazarlamacıları onlara ne kadar değer kattığınızı göremeyecek noktasına değindi. B2C pazarlamacıları için değer katmak “olabildiğince çok olmalıdır, çünkü Facebook çoğunlukla bireylere erişebilen reklamları hedeflemektedir.” Dedi.

Şeytan Ayrıntıda Gizli

Gelişimi Keşfet’ in etkisi çoğunlukla Facebook’ta doğrudan takip ediliyor olmaya bağlıdır.

Jude “Bu kampanyadan sonra ne olacak?”, “Bu gibi katılımcıları Facebook desteklemeye devam edecek mi?” diye sordu.

Bunların yanı sıra parayı kim – ve ne kadarını – alıyor sorusu ortaya çıkıyor dedi ve “Her zamanki gibi şeytan ayrıntıda gizli.” diye ekledi.