2016 yılı dijital yenilik ve devrimler ile dolu bir yıl oldu. Yeni ve etkili girişimler dijital dünyaya boyut atlattı. Hal böyle olunca etkili çalışmalar sağlamak adına yürütülmesi gereken dijital yapı, iletişim kurduğumuz akıllı telefonlar kadar gerekli duruma geldi. Şirketler / firmalar dijital yaşamın getirdikleri ile birlikte potansiyel müşteri kitlelerine daha başarılı şekilde ulaşma imkanı yakaladı.

Hayatı kolaylaştırmak ile birlikte artılar katan dijital teknik ve stratejiler 2016 yılında da çeşitli aksaklıklar yaşansa da başarılı şekilde devam etti.  Google FameBit’i satın alması, Drone’lar ile ticari nakliyat işlemlerinin sağlanması ve Pokemon GO bu başarılar içerisinde büyük bir yer kaplıyor.

2017'nin Dijital Trendleri

 

Peki şirketler girmiş olduğumuz 2017 yılında hangi trendlere odaklanmalı? Hangi dijital alanları kullanmalı? Var olan alanlar üzerinde hangi noktalara dikkat edilmeli?

2017 yılında dijital dönüşümler adına takip edilmesi gerekli trendler

E-posta pazarlama dijital anlamda uzun zamandır varlığını ve etkisini sürdürüyor. Girmiş olduğumuz 2017 yılının trendi olmaya da devam edecek. Ancak burada bir nokta var. Doğru kişiye, doğru ve dinamik bir içerikle ulaşılması adına kişiselleştirme ve segmentasyon yapmak önem arz ediyor.

Mobil, çağımızın vazgeçilmez bir parçası halini aldı. Bu nedenle mobil pazarlama yükselen bir ivme çizmeye devam ediyor. 2017 yılı da kaliteli mobil dinamikler ile dolu bir yıl olacak. Mobil satışı iyi kavramak ve bunun için yararlı olacak alanlarda var olmak şirketlerin satış ve pazarlama stratejileri adına önemli.

Şirketinizin kimliği olan web siteniz ne kadar dinamik? Yeni yıl içerisinde dikkat ve takip edilmesi gereken en gerekli trendlerin biri de dinamik web sitesi. Eğer mobil uyumlu bir web siteniz bulunmuyorsa eksidesiniz demektir. Çünkü artık kişiselleştirilmiş, dinamik içerik sunan web siteleri trend oldu. Web siteleri de yeni nesil teknolojiyle birlikte yeniden şekil değiştiriyor. Mobilin inanılmayacak derece de kullanıma alanı ise mobil uyumlu web site gerekliliğini ortaya koyuyor.

Günümüz şartlarında zaman en değerli kavramlardan biri. Bu nedenle bireyler artık uzun uzun okumak yerine video ile öğrenmeyi tercih ediyor. Bu sayede istedikleri kadar bilgiye kısa sürede ulaşabiliyorlar. Öz ve yaratıcı video içerikler üreterek tüketicilerin beğenisini ve kalbini kazanabilirsiniz. VR teknolojileriyle üretilmiş içerikler de bu anlamda önem taşıyor.

2017 yılında da güncel gelişmeler ve trendler ile potansiyel hedef kitlenize ulaşabileceğiniz, etkili stratejiler ile marka algınızı sağlamlaştıracağınız bir yıl geçirmenizi dileriz.