Sosyal medya mecraları detaylı bilgiler ile reklam verenlere detaylı hedefleme yapma imkanı tanımaktadır. Satın alma davranışı, yaşam olayları, mevcut kişiler, benzer veya benzer kitleler (mevcut kişilerinize / müşterilerinize), konum, demografi ve davranışlar Facebook ve instagram reklamlarında hedef kitlenin segmente edilmesine olanak sağlamaktadır. Belirli alıcılarınızı ve müşteri profilinizi anlamak sizleri mükemmel hedef kitle stratejisine ulaştıracaktır.

En ilgili kullanıcılar için harcama yapmak ve en iyi uygulama ile performans sağlayabilmek için marka ile ilgili algı, markaya atanan özellikler, marka ile ilgili tavırlar dikkate alınarak bir hedef kitle çalışması yapılması gerekmektedir. Hedef kitle analizi yapmadan kurgulanan reklamlar maliyetlerinizi arttıracak ve eriştiğiniz potansiyel hedef kitleyi azaltacaktır. Yapılan hedef kitle çalışması ile niş bir kitleye odaklanılması reklam çalışmalarından alınacak verimi arttıracaktır.

Hedef Kitlede Yapılan Hatalar

Hedef Kitle Büyüklüğünün Çok Geniş veya Çok Dar Olması.

Bir kampanya oluşturduğumuzda en düşük ücret ile çok daha fazla kişiye ulaşmak isteriz. Reklam harcamalarına ayrılan bütçeniz dahilinde benzersiz kullanıcıları belirlemeniz ve benzersiz kullanıcılara kaç kez ulaşmak istediğinizi belirlemeniz bu doğrultuda hedef kitlenizi dikkatlice daraltmanız gerekmektedir.

Çakışan Hedef Kitle Kullanımı

Oluşturmuş olduğunuz reklam setlerinde kullanılan hedef kitleler birbirine çok benzer ise, reklam setleri birbiri ile rekabete girebilir ve maliyetleriniz yükselebilir. Bu reklam setlerini daha büyük bir bütçeyle tek bir reklam setinde birleştirmek daha iyi sonuçlar alınmasını sağlayabilmektedir.

Kitleleri Doğru Segmente Etmemek

Bir marka için çalışma yapılırken ilk adım markanın hitap ettiği hedef kitleyi doğru analiz etmektir. Herkese ulaşmak için yapılacak çalışmalar gerçekçi olmayacak ve hedefe ulaşmanızı zorlaştıracaktır. Hitap edilen yaş, cinsiyet, lokasyon, ilgi alanları bu konuda yol gösterici olacaktır. Yapılacak geniş hedef kitle çalışmalarında ise listeleri doğru şekilde bölümlere ayırarak, daha fazla Lookalike Audiences oluşturabilir ve reklamlardan elde edilen performansı analiz ederek sizin için en doğru hedef kitleye ulaşabilirsiniz.

Özel Kitlelerin Gücünü Göz Ardı Etmek

Kapsamlı ve performansla sonuçlanan reklamlar vermek istiyorsanız Facebook pikseli oluşturmanız web sitesi ziyaretçilerine dayalı özel yeniden pazarlama kitleleri oluşturmanıza ve reklamlar aracılığıyla web site ziyareti gerçekleştiren kullanıcıların eylemlerini izleyerek ölçümlemenize yardımcı olacaktır. Web sitesi trafiğini Facebook’un demografik profiliyle birleştirmek, kullanıcıları eylemlerine göre segmente ederek hedef kitleler kurgulamak özelleştirilmiş reklam deneyimi ve özgün kampanyalar yürütmek için birçok fırsat sunar.