Hayat dijitalde akıyor, özellikle günümüzde dijitale olan ilgi zirveye ulaşmış durumda. Dijitale olan ilginin farkında olan marka yöneticileri, Google ADS’e yaptıkları yatırım sayesinde markalarının yükselmesi adına adımlarını attı. Bir marka yönetiyorsanız markanızın devamlılığını sağlayabilmek için zamana ayak uydurmak zorundasınız. Tam da bu noktada dijitale olan ilgiyi fark edip markasını Google’da konumlandıran markalar kazandı diyebiliriz.

Çünkü zaman değişiyor, hayat değişiyor, müşterinin algısı değişiyor. Bir marka yöneticisi müşterisinin ilgisini kaybetmemek için zamana, çağa ve müşterinin algısına ayak uydurmak zorunda. Artık tüm ihtiyaçlarımızı App uygulamalardan açıp maksimum on saniyede sipariş verdiğimize göre, müşterinin artık dijitalde olduğunu kabul etmeliyiz.

Dijitaldeki en önemli reklam ağı ise hiç şüphesiz Google ADS. Hangi sektörde hizmet veriyor olursanız olun artık her sektör Google ADS tarafında reklamını verip müşterisine direkt ulaşabiliyor.

Yapılan araştırmalara göre 2020 yılında 2019’a göre yüzde 39 büyüme yaşayan dijital, müşterisine direkt ulaşmak isteyen markaların gözdesi olmuş durumda. Sadece markanız için en doğru kanalı tercih edip reklam vererek dinamik bir müşteri ağı yakalayabilirsiniz.

Bir marka yöneticisi neden dijitalde reklam vermeli?

  1. Çünkü hayat dijitalde akıyor!

Bu sorunun cevabı çok net, çünkü hayat dijitalde akmaya başladı! Sektörde var olmak için, dijitalin gücünü fark etmeli ve yatırımlarınızı dijitale kaydırmalısınız.

  1. Dinamik bir müşteri ağına ulaşmak için!

Dünya genelinde dijital reklam hacminin 2021 yılında 435 milyar dolara çıkacağı öngörülüyor. Bu noktada ilk çeyreğini kapatmak üzere olduğumuz 2021 yılında verilere bakıldığında bu tahmini rakamın hiç de boşa olmadığı söylenebilir.

Özellikle karantina günlerinde insanların her sektörde aramalarının iki katına çıktığı, standart tatil günlerinde bu sayısının çok daha fazla olması bilinen bir gerçek.

Hangi sektörde hizmet verdiğiniz önemli değil, eğer dinamik bir müşteri kitlesine erişmek istiyorsanız dijital reklamlara yatırım yapmanız gerekir. Bu noktada yatırım yapabileceğiniz en önemli platform tabii ki Google ADS.

Google ADS reklamlarına yatırım yaparak, müşterinize direkt ulaşabilirsiniz.

  1. Satışlarınızı artırmak için!

Google ADS reklamları sayesinde müşterinize direkt ulaştığınızı düşünürsek aynı oranda satışlarınızın artacağınız da söylemek hayal olmaz. Web sitenizin teknik kısmını kullanıcı dostu geliştirerek, aynı zamanda Google ADS tarafında reklam vererek entegre bir çalışmayla satışlarınızı artırmanız mümkün.

  1. Marka bilinirliğini artırmak için!

Aslında reklamların tüm amacının arkasındaki stratejinin satışta devamlılığı sağlamak ve aynı oranda artırmak olduğu düşünülürse, marka bilinirliğini artırmak da sektördeki yerinizi sağlamlaştıracak adımlardan biridir. Marka bilinirliğinizi artırmak içinde dijital platformlarda reklam vermeniz şarttır. Böylelikle belirlediğiniz hedef kitlenizin yanı sıra X ve Y kuşağına yatırım yaptığınız gibi Z kuşağına da şimdiden yatırım yapmış olacak ve markanızı yaş gözetmeden konumlandırmış ve temelini sağlamlaştırmış olacaksınız.