Facebook Reklam Ajansı Nasıl Seçilmelidir?Facebook Reklam Ajansı Hangi Kriterlere Göre Belirlenmelidir? Profesyonel Facebook Reklam Ajanslarının Reklam ve Çalışma Prensipleri Nelerdir?

 

Gelişen teknoloji reklam modellerinde de birçok değişime sebep oldu. Dijital reklamcılık alanındaki büyümelerde merdiven altı olarak adlandırdığımız birçok Facebook reklam ajansını ortaya çıkardı.

 

Facebook, şahıs olarak markaların reklam açmasına açıklık sağlayan modüllere sahip. Yani sadece bir kişi hesabı ile kullanıcı reklam verebilir ve istediği amaçlara kolayca erişim sağlayabilir. Bunu doğru veya hedefe uygun yapıyor/yapmıyor olmalarını belirleyici bir unsur olarak algılamak ise sadece profesyoneller için geçerli.

 

Sektörde konu ile alakalı birçok ajans olmasına rağmen kaliteli ve markaya uygun reklam modellerine çıkarabilmek tamamen profesyonellik gerektirmektedir. Facebook’un en geniş çaplı reklam kampanyalarında bile diğer reklam alanlarına nazaran  daha az bütçe ile kendini devam ettiren bir sistem var. Buna bağlı olarak aslında en çok tercih edilen reklam mecraları arasında.

 

Müşterinin isteklerini tam olarak anlayan ve buna uygun çözümleri en minimal bütçelerle sunan ajanslar her zaman bir adım önde yer alırlar. Bu bazda değerlendirildiğinde eğer markanın istediği satış yerine bilinirlik ise ona kesinlikle web yönlendirme reklam modelini sunmamalı, marka imajını bozacak metinlerden uzak durulmalıdır. Ayrıca Facebook reklam ajansı doğru hedeflemeler ile müşterinin geri dönüşlerini takip etmeli ve düzenli bilgilendirme sağlamalıdır. Açmış ve düzenlemiş olduğu reklamın ölçümlenmesi ve raporlanmasını en profesyonel şeklinde markaya sunmalıdır. Bununla birlikte yaratıcı reklam metinleri ve görselleri ile reklam dönüşünün en mükemmel şekilde ilerleme aşamasını etkin şekilde yönetmelidir.

 

Kısacası bir Facebook reklam ajansı profesyonel ve geniş fikir alanlarına sahip olmalı. Reklam modellerini markaya yönelik şekilde yürütmeli ve bütçe yönetimini kontrolünde bulundurmalıdır. Facebook reklam vermek adına araştırma yapan firmalar / markalar  yukarıda belirtmiş olduğumuz tüm kriterleri içerisinde barındıran bir Facebook reklam ajansı ile anlaşma sağlamalıdır. Çünkü ancak profesyonel bir hizmet sunan Facebook reklam ajansı ile etkili geri dönüşler elde edilebilir.