Google tarafından 1 yıldan fazladır beta sürüm olarak kullanılan ve bu süreçte bir çok geliştirmesi yapılan Swirl 3D Reklam modeli artık tüm dünya tarafından kullanılabiliyor.

Google Swirl 3D, tüketicilerin reklamdaki ögeyi döndürmelerine, yakınlaştırmalarına ve genişletmelerine olanak sağlayarak hemen önlerindeymiş hissi yaratarak ürünle etkileşim kurmalarına olanak tanıyor. Swirl 3D reklamlar, markaların davranış değişiklikleri, yeni teknoloji performansı, benzersiz ürün özellikleri ve daha fazlasını göstermesini sağlıyor.

Googel Swirl 3D

Google Swirl 3D Reklam Modeli

 

Bu örnekte görebileceğiniz gibi, Swirl biçimi, reklam verenlerin tanıtımlarında etkileşimli, 3D sunum biçimlerini kullanmalarını sağlar.

Mobil cihazlara göre tasarlanan Swirl kampanyaları oluşturmak için satıcılar 3D ürünlerini Google Web Designer‘a yükleyebiliyor ve Poly kullanarak modelleri düzenleyebiliyor.

Google Swirl 3D Reklam ModeliYeni Reklam Modelinin Yararları

  • Potansiyel müşterileri, tam kontrol sağlayarak etkileşimli bir reklam deneyimiyle etkileşimde bulunmaya yönlendirir.
  • Tüketicilere kaydırmaya ve dokunmaya duyarlı zumlanabilir 3B görünümü sunar. Böylece ürününüz detaylı şekilde incelenir.
  • Markaların, ürünleri çevresinde zengin ve etkileyici bir hikaye oluşturmalarını sağlar.
  • Etkileşim süresini ve etkileşim türlerini (dönüşler, genişletmeler) doğrudan Display & Video 360’ta ölçümleyin.

 

Bu modelde bazı teknik sınırlamaların olduğu söyleniyor. Fakat doğru kullanımla Swirl 3D reklamları etkileşimi arttırmak ve marka dönüşümlerini üst düzeye çıkarmak için harika bir seçenek olabilir.

Google 3D reklam modelini AR filtresi (Snapchat AR Filtre) ve hatta VR sunum biçimleriyle adım adım geliştirmeyi hedefliyor. Bu reklam modelinin bazı sektörler için büyük bir ivme kazandırması ve zamanla çoğu sektöre uyum sağlaması bekleniyor.

Google ekibinin ürün hakkında verdiği detaylı bilgi sayfasından yeni modeli öğrenebilirsiniz.

Google Reklam kampanyaları ile markanıza fayda sağlayacak doğru kurgular ve daha fazla dönüşüm elde etmek için hemen ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Gökhan AKSOY
SEO Uzmanı