Google Adwords, Google’ın sunmuş olduğu reklamcılık modelleri arasındadır. Arama Ağı reklamları ürününüzle veya hizmetinizle ilgilenen hedef kitlenize reklamlarınızı göstermek için etkili reklam biçimidir. Google’da reklam veren kullanıcıların reklamları Google arama sonuçlarında; Google’da ilk 3 sıra ve sağ taraftaki 8 bölümden bir tanesinde yer alır. Google’ın yalnızca Arama Ağı reklamları değil, görüntülü reklam ağı da bulunmaktadır. Görüntülü reklam ağı ise birçok sitede muhtemelen karşınıza çıkan “Google Reklamları” ibaresiyle yer alan resim, video veya hareketli reklamlardır.
Google reklamlarında ücretlendirme tıklama başına maliyet ile gerçekleşir. AdWords Hesap Uzmanı sektör ile alakalı pazar istatistiklerini inceler, Google’ın vermiş olduğu sektör ile alakalı anahtar kelimelerin arama hacimleri ve ilk sayfa TBM değerlerine göre günlük bütçe belirler ve reklamlar bu günlük bütçe dahilinde tıklama alır. Tıklama başına maliyetler ise sektörden sektöre değişkenlik gösterir ve sektördeki rekabete göre belli olur. Örnek olarak bir sektörde tıklama başına maliyet 0,50 kuruş ve 20 TL’lik bir günlük bütçe belirlediyseniz, reklamlar maksimum 0,50 kuruştan tıklama alır ve belirlediğiniz günlük bütçe tükenene kadar reklamlar yayınlanır.
Google Adwords, dilediğiniz bütçe ile müşterilerinize hızlı bir şekilde ulaşma imkânı sağlar. Sizde Google Adwords hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz ofisimize bekleriz.