Teknolojinin hayatımızın her evresine girdiği şu günlerde sanırım en popüler alan olmazsa olmazımız olan reklamlar ,bunu teknolojiye uyarladığımızda internet reklamları, biraz daha kurumsal bir algoritma istersek Google AdWords reklamlarından bahsedebiliriz.

Şimdi kısaca AdWords reklamları hakkında bilgiler paylaşalım.

Google AdWords, Global arama motoru Google‘da organik aramalar dışında, web sitelerinin tıklama başı maliyet ödeyerek sattığınız ürün ya da verdiğiniz hizmetleri ile en alakalı kelime sorgularına yanıt verdikleri şekilde yapılan açık arttırma mantığında ilerleyen reklamlardır.

Öncelikle bir Google hesabı oluşturarak AdWords hesabına giriş yapmalısınız.  Genel ayarlar (bölge, zaman, günlük limit, reklam ağı) bölümünü geçtikten sonra en önemli nokta; en doğru ve satış odaklı anahtar kelimeleri belirlemek. Önemli nokta ise sattığınız ürün ya da hizmetleri kullanıcılara en çekici halde sunabileceğiniz ve sizi tercih etmelerini kolaylaştıracak reklam metinleri yazmak.  Bu metinleri belirlerken Google reklam politikalarına uymanız gerekirken olabildiğince rakiplerinizden farklı bir vurgu yapmanızda fayda var.

 

Google AdWords Nasıl Kullanılır?

Google AdWords Nasıl Kullanılır?

Reklamlarda kullanabileceğimiz metinlerde ki alanlar 25 başlık 35 + 35 açıklama satırları olmakla birlikte sınırla halde iken reklam site bağlantı uzantıları ve açıklama uzantıları ile reklam alanınızda daha fazla yer elde ederek daha fazla bilgiyi kullanıcı ile paylaşabilirsiniz.

Google AdWords Nasıl Kullanılır?

Google Adwords Site Bağlantıları

Reklamlar için en gerekli olanlar metin, anahtar kelimeler ve uzantılar dışında optimizasyon için gerekli olan başka bir konuda alakasız sorgulardan ve tıklamalardan kaçınabilmek için negatif anahtar kelimeler eklemek gereklidir.

Yukarıda yazılanlar her internet kullanmasını bilen kullanıcıların yapabileceği basit reklam hesaplarıdır. Google AdWords reklamlarının en önemli noktası binlerce rekabette olan web siteleri arasında en düşük maliyetleri kullanarak en yüksek performanslara ulaşmayı hedeflemektir. Bunun içinde bir Google AdWords Partner Ajans ile çalışmanızda fayda var .