Google Ads Yeni Formatı; İşletmenizin ürün veya hizmetlerini internet ortamında arayan kullanıcılara daha kolay ulaşmasına olanak sağlayan Google Ads, yeni formatını duyurdu.

Dünya üzerinde en çok kullanılan arama motorlarından biri olan Google’ın 2000’li yılların başında kullanıma sunduğu Google Ads, internet aramalarına farklı bir boyut kazandırmış ve teknolojinin gelişimiyle kullanıcılarına da sürekli yenilikler sunmuştur.

Google Ads, son olarak daha fazla kullanıcıya ulaşan yeni formatını duyurdu!

Google Ads paylaştığı blog gönderisi ile YouTube’daki video kampanyalarının erişimini yükselten yeni bir video formatını tanıttı. Outstream Video Ads adı verilen bu yeni Google Ads yeni formatı, özellikle mobil kullanıcılar için üretildi. Buna göre;

“Outstream reklamlar, YouTube’da çoğalan, düşük maliyetli ve görüntülenebilir erişim yaratacak. Reklamlar, yayın içi TrueView ve Bumper reklamları dahil olmak üzere video reklamlar gösterebileceğiniz yüksek kaliteli yayıncı web siteleri ve mobil uygulamalar olan Outstream video reklamlarında, reklamverenler bin gösterim başına ödeme yapacaklar. “

Ayrıca Google Ads, video kampanyaları için yeni bir planlama aracı olan Reach Planner’ı da başlattı. Şu anda beta sürümünde olan planlama aracı reklamverenlere, YouTube’daki video kampanyalarının ve Google Görüntülü Reklam Ağı’ndaki video iş ortaklarının erişim ve sıklığını tahmin etmelerine yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır.

Erişim Planlayıcı’nın diğer bir önemli özelliği ise reklamverenlere, hangi YouTube reklam biçimlerinin pazarlama hedefine ve bütçesine uygun olduğunu önermesi olacak.