Google reklam çalışmaları yenilenen ismi ile Google Ads, birçok markanın bugün akıllarda yer ederek bir bilinirlik yaratmasına yardımcı olmuştur. Dijital bir çağda yaşadığımız gerçeğini göz önüne alırsak Google gibi büyük bir arama motoru ile aslında ne kadar fazla iletişim halinde olduğumuzu fark edebiliriz. Almak istediğimiz uçak bileti için araştırma yapmak, beğendiğimiz ir kıyafeti incelemek, herhangi bir konuda bilgi edinmek için hepimiz Google üzerinden aramalar gerçekleştiriyoruz.

Google reklam çalışmaları ise farklı modelleri ile markalara hedef kitlelerine doğru yerde doğru şekilde görülme imkanı sunuyor. Böylece hem potansiyel kitle istediğini bulduğu için memnun oluyor hem de marka doğru hedef kitleye erişerek etkileşim oranlarını yükseltiyor. Küçük bir marka iken bilinirlik oranını arttırarak büyük bir marka olmak, ya da köklü bir marka olarak kurumsal imajı yansıtan ve potansiyel kitleye her zaman erişilebilen imajı yaratmak için Google reklamları gerçekten çok büyük bir etken. Bugün birçok küçük işletmenin Google reklam çalışmalarını profesyonel şekilde yöneterek ne derece büyük konumlara eriştiğini gözlemleyebiliyoruz.

Tabii bahsettiğimiz çalışmalarda sektöre yönelik planlı hareket edilmesi çok önemli. Google reklam alanında kilit nokta, potansiyel kitleye ilgisini çekecek şekilde dokunmak. Kitleye tam istediği alanda, sıkmadan ve en doğru mesajla ulaşmayı başarırsanız dijital dönüşümünüz en iyi şekilde gerçekleşmiş olacaktır.

Peki markam için Google Reklamlarını nasıl kullanmalıyım?

Bu konuda mutlaka profesyonel hareket etmeli ve reklamlarınızı aktif şekilde yönetecek bir hesap uzmanı ile çalışmalısınız. Google reklamlarında hedeflemeler büyük önem taşır. Reklamlarınız doğru hedefleme yapılmadan aktif edilirse gereksiz bütçe harcarsınız ve ürününüz ya da hizmetiniz ile ilgilenmeyecek kişilere gösterim sağladığınız için dönüşüm elde edemezsiniz. Bunun dışında her Google reklam modeli her sektöre uyum sağlamayacağı için mutlaka rakip analizleri ile hareket edilmeli ve tercih edilecek reklam modeli bu şekilde belirlenmelidir.

Markanızın dijital desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız, bilinirlik oranınızı arttırırken dönüşümlerinizin yükselmesini hedefliyorsanız Destex Digital olarak 25 kişilik profesyonel ekibimiz ile sizlere çözüm ortaklığı sağlamaktan memnuniyet duyarız.

 

Elif Çilem AKSOY
SEO Uzmanı