SEO’da Site Hızının Önemi

Google’ın son güncellemerinde özellikle üzerinde durduğu site hızı (page speed)  sitenizin ziyaretçi etkileşimini artırmada önemli rol oynamaktadır. Sitenizdeki ziyaretçilerin olumlu yaklaşımı seo açısından önemli ölçüde artışlar göstermektedir.

Google page speed (site hızı analizi) analizi ile sitenizin 100 üzerinden aldığı değeri kolaylıkla görebilirsiniz. Google’ın geliştirdiği bu tool sayesinde site hızınızı düşüren etkenler ve oluşan hataları inceleyip sorunları giderdiğinizde site hızınızda önemli gelişmeler görülecektir. Site hızınızın artışı ziyaretçilerin sitede dolaşma hızını artıracağı için Google Analytics ve Alexa değerlerindeki siteden hemen çıkma oranı düşecektir.

SEO'da Site Hızının Önemi

page speed

Google Page Speed ekran görüntüsünde sitenizde oluşan site hızını etkileyecek hataları maddeler halinde önem derecesine göre listelemektedir. Bu hataların artması ile site hız puanı düşmektedir.

ÖR: 100 üzerinden 50 puan alan bir site önemli ölçüde hız sorunu yaşamaktadır site görsel boyutları, sunucu cevap süresi, browser cache yapısı düzenlenmesi gerekmektedir.

100 üzerinden 70 puan alan bir site ortalama bir değerde gözükmektedir. Önemli olacak resimler ve css hataları düzenlediğinde site hızı puanı artış gösterecektir.

100 üzerinden 80 üzeri alan bir site olumlu olarak sonuçlanmaktadır hem google’ın gözünde hem kullanıcılar için gözle görülür bir etki oluşturmaktadır.

Sitenizin hızını ölçmek için  https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=tr bu link üzerinden sitenizin adresini yazarak hatalara ve hız puanına bakabilirsiniz.

Google’ın site hızı üzerindeki etkisini kendi kullandığı sonuç listeleme hızını göstermesi ile bu soruna ne kadar önem verdiğini göstermektedir.

SEO'da Site Hızının Önemi

Arama sonuçlarında görüldüğü gibi sonuçların ne kadar sürede listelendiğini gösteren bir yapı mevcuttur. SEO üzerinde çok önemli derecede etkisi olduğunu bu noktada anlayabiliriz.

Site hızınız’da yaşanan sorunların giderilmesini istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.