Dijital Pazarlama, arama motorları, web siteleri, sosyal medya, e-posta bültenleri, reklam kanalları (Google Ads, Criteo, AdMob, Adchoices v.b.) ve mobil uygulamalar gibi dijital kanallar aracılığıyla yayınlanan reklamları ifade eder. Dijital Pazarlamanın en yayın türleri;

Dijital Reklamcılık (TBM)

Tıklama Başına Ödeme, reklamınız her tıklandığında ilgili yayıncıya ödeme yaparak web sitenize trafik çekmenize olanak sağlar. En yaygın ve sık tercih edilen TBM türlerinden biri, Google arama motoru sonuçları sayfalarındaki alanların kullanılmasını sağlayan Google Ads’tir. TBM kullanabileceğiniz diğer kanallar;

  • Facebook Reklamları
  • Twitter (Tweet Tanıtma)
  • LinkedIn Reklamları

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

SEO (arama motoru optimizasyonu) web sitenizin içeriği, tekniği ve erişilebilirlik için gerçekleştirilen optimize işlemidir. Bu çalışmalar ile sayfalarınız belirli bir anahtar kelime terimi için arama sonuçları sayfasında üst sıralarda görünür. Nihai amaç işletmeniz ile ilgili ürün, hizmet veya bilgileri aradıklarında ziyaretçileri web sitenize çekmektir.

SEO iyi bir dijital pazarlama için en iyi uygulama kümesi olarak görülebilir. İyi yapılandırılmış ve kullanımı kolay bir web sitesine değerli ve ilgi çekici içerikler ile sayfalarınızı ve dijital alanınızı odak haline getirebilirsiniz. Her konuda özgün ve kaliteli, doğru bilgileri paylaşarak dijital itibar artışı ile bireylerin güvenini kazanır, önerilme oranınızı arttırırsınız.

Google’da gerçekleşen aramaların (ilk sayfa için) tıklama ile sonuçlanma oranı %78’dir.

İçerik Pazarlama

“İçerik Kraldır” İfadesini duydunuz mu? Mükemmel içerik, dijital pazarlama faaliyetlerinizi yönlendiren kaynaktır.

SEO çalışmalarının önemli bir dayanağıdır.

Sosyal medyada fark edilmenize yardımcı olur

Müşterilere e-posta ve ücretli arama ağı reklamlarında değerli veriler sunar.

Dijitalin doğasında tanıtım niteliğinde olmayan, bunun yerine eğiten ve ilham veren akıllı içerik oluşturmak zor olsa da çabalamaya değer. Hedef kitleniz ile ilgili içerik sunmak, sizi değerli bir bilgi kaynağı olarak görmelerine fayda sağlar.

Sosyal Medya Pazarlamacılığı

İnsanlar sadece kedi, köpek yada komik videolar izlemiyorlar ve bu ağlarda sadece özçekim yayınlamıyorlar. Bir çok kişi organizasyona katılmadan önce kendilerine katabilecekleri için keşfetme, araştırma ve öğrenmek için sosyal ağlara güveniyor. Hedef kitleniz içeriğiniz ile ne kadar ilgilenirse, onu paylaşma isteği de o kadar olasıdır. Bu durum onların müşteri olmaları adına büyük oranda etki sağlar. Ek bir avantaj olarak, arkadaşlarını da müşteri haline çevirmeniz olası bir ihtimaldir.

E-Posta Pazarlama

E-Posta 46 yaşında günümüzün en sık ve iyi bir haberleşme aracıdır. Müşterilerinize kritik bilgiler ile ulaşmanın en hızlı ve doğrudan yoludur. Nedeni ise oldukça basit: Tüketiciler e-postalarına çok bağlıdır. Son bir saat içinde e-postanızı kaç defa kontrol ettiniz?  … Büyük bir kullanıcı kitlesi bu zaman aralığında, en az 1-2 defa maillerine bakmaktadır.

Bilgi : 1971’de ilk kez Ray Tomlinson tarafından kullanılan elektronik postayı (e-posta) kullanan ilk kamu görevlisi 1976’da Kraliçe Elizabeth oldu. Bugün e-posta trafiğinin çok büyük bir bölümünü oluşturan ilk spam e-posta ise 1978’de gönderildi.

Büyük pazarlamacılar, herhangi bir e-postanın etki yaratmayacağının farkındalar. Başarılı bir e-posta bülteni ilgi çekici, alakalı, bilgilendirici ve eğlenceli olmalıdır. Başarılı bir bülten şu temel özelliklere sahip olmalı:

  • Güvenilir,
  • Uygun,
  • Sohbet Tadında
  • Kanallar arası koordineli, bağlantıların düzgün ve hedefe uygun gitmesi
  • Stratejik

.

* Güncelleme : 20.02.2019 – 09:19