Mobil, artık pazarlamanın en etkin alanı. Bu nedenle mobil yatırıma yönelim her geçen gün artış gösteriyor. Peki mobil pazarlama alanında yatırım gerçekleştirmek isteyenler nelere dikkat etmelidir? Mobil pazarlama trendlerini takip etmek satış ve marka bilinirliğini ne yönde etkiler?

Mobil yatırımda dikkat edilmesi gereken noktaların başında etki gösterilen mecra yer alıyor. Öncelikle şunu iletmek isteriz ki 2015-2016 yılı dahilinde Instagram reklamlarına talep oldukça arttı. Instagram reklam atılımları ajanslar açısından değerlendirildiğinde Facebook’u geçti. Kullanıcılar etkili bir görsel ve Instagram yönlendirmesi ile reklamlara daha çok ilgi duymaya başladı. Bu nedenle mobil yatırımda Instagram, çok iyi dönüşler alınabilecek bir mecra olacaktır. Kullanılan platform, dönüşleri ve marka bilinirliğini etkilediği için en doğru seçimi yapmak mobilde yükselmek için verilmesi gereken kritik karardır.

Mobilin her geçen gün yükselen ve satış miktarını arttıran alanı içerisinde ödeme sistemi de bulunuyor. Gerçekleştirilen araştırmalara göre 2019 yılına kadar mobil ödemenin 142 milyar dolara ulaşması bekleniliyor. Bu da internet üzerinden ödeme yapmanın kullanıcılara çok daha cazip geldiği gerçeğini gösteriyor. Sunulan ödeme kolaylıkları %85 oranı ile potansiyel müşterilerin olumlu dönüşleri ile sonuçlanıyor.

Mobil reklamlarda müşteriye gösterilen önemin vurgulanması şart. Müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik sunulan reklamlarda reklam dili ve güven aşılaması hedef kitleyi çekmek adına önem verilmesi gereken ciddi bir husus.

Sosyal medya alanına tekrar değinecek olursak Snapchat uygulamasının sürekli olarak yükselişe geçtiğini söyleyebiliriz. Anlık paylaşılan fotoğraf ve videolar birçok mobil yatırımcı için aktif kullanılabilecek harika bir özellik. Bu özelliği Instagram ve diğer başka büyük sosyal ağlarında kendilerine entegre etmeleri mobilde başarının bir göstergesi. Üstelik bugün adından söz ettiren Mavi, Rebecca Minkoff, Adidas birçok firma Snapchat kampanyaları ile çok başarılı geri dönüşler almakta.

Mobil yatırımcılar yeni trendler ile erişimlerini ve potansiyel müşterilerini test etmekten korkmamalı. Etkili kullanılan alanlarda var olmak, markanın prestijini arttırırken bilinirlik oranını da yükseltecektir.