Google günümüzde neredeyse bilgi kelimesinin eş değeri niteliğine ulaştı. Edinmek istediğimiz her türlü bilgi için başvurduğumuz bu büyük arama motoru, zaman geçtikçe dijital dünyanın meydana gelmesini sağladı. Yaratılan reklam fırsatları hem girişimcilere hem de müşterilere harika bir ulaşım aracı oldu. İnternet tabanlı hizmet ve ürün geliştiren Google, sahip olduğu karın büyük bir kısmını Adwords programı ile reklamlar üzerinden elde etti. Oluşturulan reklam modelleri sektörlerin kendilerini potansiyel müşterilerine tanıtmalarında büyük bir rol üstlendi.

 

Google kuruluşu öncesinde geleneksel arama motorlarıyla yapılan aramalarda, karşılaşılan sonuçlar; aranan terimlerin sayfada kaç kez görüldüğü mantığıyla oluşuyordu, fakat Google siteler arası ilişkilerin analizi bazında çok daha elverişli iki sistem kuramı yarattı. Bu bu kuramına ise PageRank adı veriliyordu. Pagerank sisteme göre sayfa dizinlerinin orijinal site ile olan bağlantı dönüşümleri belirlenerek; siteler, gösterilen ilgiye göre sıralanıyordu.

Google’ın Dijital İş Dünyasına Etkisi

Aramalarda oluşan sonuç sıralamaları bu kadar önem arz edince reklamlar ve girişimciler için oluşan saha büyük bir ilerleme gösterdi ve Google Adwords reklam alanlarının oluşumu ile dijital iş dünyası meydana çıktı. Google Adwords reklamlarının profesyonel bir yönetim ile marka ya da firmaların potansiyelini çok yüksek ivmelere ulaştırması dijital reklam ajanslarının kuruluşunu destekledi. Google, reklam alanları için sunduğu eğitimler ile Google Adwords hesap uzmanlarının reklam bünyesinde gelişmesini sağladı. Bu sayede ajanslar girişimciler için farkındalık yaratacak kilit iş alanları oldular.

Zaten günümüzü değerlendirdiğinizde Google reklam ajanslarının öneminin ve çalışma potansiyelinin ne derece büyüdüğünü görebilirsiniz. Markalar başta Google ve dijital reklam ajansları ile başlayan bu yolda çok etkili kitlelere sahip olarak satış potansiyelini arttırabiliyor.

Google’ın Dijital İş Dünyasına Etkisi

Yıllar önce Stanford Üniversitesi ‘nde doktora öğrencisi olan Larry Page ve  Sergey Brin tarafından kurulan Google, bugün her insanın bilgi birikim ve satış yönünde başvurduğu kaçınılmaz en doğru adres! Bu da bizler gibi dijital hayatta var olan kişilerin inanmak ve başarmak adına inançlı davranması gerektiği gerçeğini gözler önüne seriyor. İki yakın arkadaşın Google kuruluşu ile koskoca bir dijital dünyaya yön vermesi aslında bizlere potansiyel gücümüzün farkına varmamız mesajını gönderiyor.