Dünyanın en fazla kullanılan fotoğraf paylaşım platformlarından Instagram, yeni özelliği ile e-ticaret alanında da iddialı olduğunu gösterdi.

Facebook bünyesine katılmasıyla birlikte kullanıcı sayısı gittikçe artan ve sürekli kendini geliştirerek dünya çapında hem kullanıcıların hem de markaların gözdesi haline gelen Instagram, artık ödeme sistemi ile yeni bir devir açacak.

Instagram E-Ticaret

Instagram kullanıcıları çok yakında platform üzerinden restoran rezervasyonu yapabilecek, sinema bileti alabilecek. Henüz test aşamasında olan Instagram’ın alışveriş özelliği, ABD ve İngiltere’deki bazı şirketlerin platform üzerinden ödeme almasına imkan sağladı. Kısa zamanda kullanım ağının yaygınlaşacağı düşünülen Instagram ödeme sistemi, Facebook Payments sistemi üzerinden çalışacak.

Markaların reklam ve tanıtımı üzerine büyük avantajlar sağlayan Instagram, bir süredir markalara ürünleri için fiyat bilgisi ve ürün sayfasına gidebilmesi için bağlantılar ekleme şansı veriyordu. Kullanıcılar Instagram’da görüp beğendikleri ürünleri satın alabilmek için ilgili bağlantıyı tıklayarak ürün sayfasına geçiyor ve alışveriş burada tamamlanıyordu. Ancak Instagram’ın yeni ödeme özelliği sayesinde istenilen ürün Instagram platformundan çıkmaya gerek kalmadan satın alınabilecek.

Bol çeşit ve estetik görsellerden içerik oluşturma anlayışıyla markaların ve kullanıcıların tercih ettiği Instagram, son özelliği ile markaların bu platformda reklamlarının artışına da yol açacaktır.

Elif Çilem AKSOY
SEO Uzmanı