Daha önce eğitim sektörü pazarlama trendleri ile ilgili yazımıza baktığımda rapora çok fazla giriş yaptığımı fark ettim ve raporun aslında önden bahsedilmesi gereken bazı noktalarında da kısmi şekilde bir anlatım sağlamışım. Bu yüzden bu yazımda daha çok eğitim sektöründe medya planlama nasıl olmalı? sorusunun yanıtlarını vereceğim.

 Eğitim sektöründe medya planlaması ve bu planlamanın içeriğinin önemini aslında bize rapor söylüyor. Peki rapor bu konuda ne diyor? Öncelikle kullanıcılar ister ebeveyn ister üniversite tarafında öğrenciler olsun kesinlikle kendilerine uygun reklamları görmek istiyorlar. Tabi herkesin aklına ilk gelecek şeylerden bir tanesi ne kadar doğru hedefleme yapılması gerektiği ancak aslında burada söylenmek istenen mecraların kullanımı.

 Hedefleme artık Adwords, programatik veya sosyal medya kullanımlarında çok rahat yapılabilir durumda ancak eğitim sektörü medya planlamasında sadece bu alanların kullanımı tek başına yeterli olamayabiliyor. Örneğin doğru hedef kitleye uygun sabit alanların kullanımı maliyetli olsa da sizlere ekstra bir güç sağlayabiliyor. İşte araştırma yaptığımız adaylarımız ise tam olarak bunu söylüyor. Ben bir üniversite öğrencisiyim ve eğlence içeriğinin olduğu bir alanda anaokulu reklamı görmek istemiyorum diyor. Bu kişilere “peki markanın uzun vade bir yatırım yaptığını var sayarsak ileri ki durumlarda bu anaokulunu hatırlama durumun nedir?” diye sorduğumuzda hatırlama imkanlarının sıfıra yakın olduğunu belirtiyorlar.

 Gördüğünüz gibi hedefli mecralar haricinde bir medya planlaması yapıyorsanız mecranın trafiğinden daha çok o mecranın sizin için doğru nokta olup olmadığına emin olmalısınız. Biz her zaman müşterilerimizin medya planlamalarını yaparken bu tarz mecralarda şu notun altını çiziyoruz.

Mecraları trafik bazlı değerlendirelim ancak uygunluk ilk dikkat etmemiz gereken nokta olmalı.

Gelecek yazılarda görüşmek ümidiyle..