Çağımızın dijital anlamda en önemli hususu olan içerik, her zaman sektöre özel oluşturulmalıdır. Özgün, amacına uygun, yararlı bilgiler sunan, hedef kitlenin diline uygun olarak kurgulanmış içerikler markanıza olan ilgiyi arttırır.

İçerik pazarlamada yapılan bazı hatalar ise markanıza hem hedef kitle hem de Google varlığı açısından zarar verebilir. Peki bu hatalar nelerdir?

Rakipleri kopyalamak

Sektörde tıpkı sizin gibi faaliyet gösteren rakip markaların içeriklerini kopyalamak, hem prestij kaybetmenize hem de kopya içerik nedeni ile Google sıralama düşüşünüze neden olur. Özgün içerik, rakiplerinize karşı kullanabileceğiniz en verimli nokta iken kopya metin kullanmamalısınız. Sektörünüz ile ilgilenen potansiyel kitle zaten daha öncesinde rakibinizin içeriğini gördüğü için markanız üzerinde olumsuz görüşler oluşturabilirsiniz.

Aynı konu üzerinde kendi markanızın da bir content’i bulunsun istiyorsanız o alanda rakiplerinizin değinmediği açıkları araştırmanızda yarar var. Sektörde genel olarak aynı şeyleri anlatan içerikler yerine farklı bir veri sunarsanız öne geçersiniz.

İçeriği Güncellememek

Bir içerik oluşturduğunuzda onu yalnızca yayınlayarak diğerlerinin arasına göndermeyin. Yazdığınız eski konular hakkında yeni gelişmeler olduğunda eski içeriklerinizi güncelleyin. Bu güncellemeyi Google robotlarının daha kısa sürede okuyabilmesi için Dizin ekleme taleplerinde bulunun. Yayınlanan içerikleri takip etmek ve yeni gelişmeleri eklemek, o konu üzerindeki arama motoru varlığınıza da olumlu etki eder.

Reklam Odaklı Olmak

İçerik pazarlama, ürünlerinizi ya da hizmetinizi sunmak için kullandığınız bir pazarlama yöntemidir. Ama bunu yaparken fazla reklam odaklı davranmak hedef kitlenizi soğutabilir. Yalnızca tanıtım odaklı içerikler sunmak okuyucu dikkatini dağıtacaktır. İçerik pazarlamanın amacı aynı zamanda ilgi de uyandırabilmektir. Bu nedenle okuyucu hedefli planlama yapın. Reklam kokan hareketler yerine yaratıcılığın ön planda olduğu kreatif metinler sunun.

Plan Oluşturmadan Hareket Etmek

Ülke gündemini takip etmek ve özel zamanları kaçırmadan ilgili içerik paylaşmak için planlama yapılmalıdır. Yanlış zamanda yayınlanan içerik karmaşaya yol açabilir. Sizlere hedef kitleniz tarafından farklı kriz yönetim süreçleri oluşturabilir. İçerikleri planlamak ve içerik takvimi oluşturmak kendi kontrol aşamalarınız için de yararlı olacaktır.

Elif Çilem AKSOY
SEO Uzmanı