İçerik pazarlama yani Content Marketing gün geçtikçe önem kazanmaya başlıyor. Content Marketing’in çıkış yılı ise 2014. Dijital pazarlama konusunda önemli bir faktör olarak meydana gelen içerik pazarlaması hedef kitleye ulaşmak adına markaların dikkatli şekilde oluşturması gereken büyük bir strateji anlamını taşıyor.

Gerçekleştirilen araştırmalarda 2017 senesin de içerik pazarlamasının dijital platformda önemli bir rol üstleneceğini gösteriyor. Peki yaklaşan yeni yıl sürecinde markalar etkinliklerini arttırmak, sektördeki duruşlarını sağlamlaştırmak ve sürekli müşteri alanına yönelmek adına içerik stratejilerinde nelere dikkat etmelidir?

İçerik Pazarlama Yöntemleri ve Önemi

 

Gündeme Gelen Video Dönemi

Video içeriklerin önemi oldukça artıyor. Kullanıcılar artık okuma yönü ile birlikte görsel ve izleme yönü ile tatmin oluyorlar. Viral videolar da markaların başarılı olmasında rol oynayan büyük bir faktör. Bu nedenle video içerik ilgili toplama adına etkili bir yöntem olacaktır.

Video İçerik Pazarlama yazımızda bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Sosyal Medya Etkeni

Sosyal medya artık günümüzün potansiyel kitleye eriştiren ayrı dünyası. Sosyal medya kullanım oranı her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor. Bu nedenle içerik pazarlama da sosyal medya içeriklerinin oranı oldukça büyük.

Blog İçerikleri Unsuru

İçerik dijital pazarlama adına her zaman kral olacaktır. Fakat blog oluşumu bu içerik desteğini tamamlayan ve daha fazla ziyaretçi oluşturan baskın bir noktadır. Ayrıca blog ile kitlenizi aktif bir marka ya da firma olduğunuzu, çalışmalarınızı daha etkin şekilde iletebilirsiniz.

SEO Çalışmaları

Tüm içerik kaynaklarının ardından SEO alanına geldiğimizde organik olarak yükselebilmek adına yapılan çalışmaların önemi ile karşılaşıyoruz. SEO içerik pazarlaması diğer içerik pazarlama alanlarına kıyasla uzun bir süreç fakat daha kalıcı başarılar elde edilebilen bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle yeni dönemde markaların doğal ve organik aramalarda Google kurallarına uygun olarak var olması adına SEO içerik alanına ağırlık vermesi gerekmekte.