Bir önceki yazımda sektör trend analiz raporuna giriş yapmıştım. Bu yazımda biraz daha derinlere inerek raporun öneminden bahsetmek istiyorum açıkçası. Bildiğiniz gibi bu raporu eğitimin sektöründe yer alan kurumların hedefleri olan aileler ve öğrencilerin davranışlarını anlamak için yaptık. Bu yapılan çalışmada ciddi bir emek var, neden mi?

Çünkü raporu toplam 4000 kişiden fazla aile ve öğrenciye sorduk, bu anketlerin içerisinde kullandığımız çapraz sorular ile verilen bilgilerin doğruluğunu tespit ettik. Tabi ki Google ajansı olmamızdan kaynaklı internet den edindiğimiz bilgiler de üzerine geldiğinde birçok bilgi kendi sağlamasını yaparken birçok bilgi de bizim kendimizi yenilememizi sağladı.

Bu raporun 1.Grup bölümlerinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılları içerisinde ilk-orta öğrenim için okul seçecek ve okul seçiminde bulunmuş olup aktif öğrenim gören en az 1 çocuğu olan ailelerden oluşmaktadır. Ailelerin gelir düzeyi orta gelir sınıfı ve üstü olarak konumlandırılmış olup altında olan veriler sonuçlara yansıtılmamıştır.

Katılımcıların,

%75’i okul seçimi yapacak aileler

%25’i okul seçimi yapmış aileler

2.Grup bölümlerinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılları içerisinde lise öğrenimi için 2017-2018 yıllarında okul seçiminde bulunacak ve okul seçiminde bulunmuş olup aktif öğrenim öğrencilerden ve en az 1 çocuğu olan ailelerden oluşmaktadır.

Katılımcıların,

%40’i öğrenciler,

%60’ı aileler

3.Grup bölümlerinde 2017-2018 öğretim yılları içerisinde üniversite öğrenimi için üniversite seçimi yapacak olan lisans aday öğrencisi ve aktif öğrenim gören öğrencilerden oluşmaktadır. Burada aileler kullanılmamıştır.

4.Grup bölümlerinde 2017-2018 öğretim yılları içerisinde üniversite öğrenimi için üniversite seçimi yapacak olan lisansüstü aday öğrencisi ve öğrenim gören öğrencilerden oluşmaktadır. Burada aileler kullanılmamıştır.

  1. ve 2.grup anket katılımcılarda özellikle ailelerin hem okul seçiminde bulunacak olanlara hem de okul seçimi yapmış olanlara ayrı ayrı sorulmasının asıl amacı verilen cevapların değişime uğrayıp uğramadığını görmektir. Sonuçlara bakıldığında sonuçlar büyük bir oranda değişime uğramamaktadır. En önemli farklar okul seçimi yapmış olan ailelerin deneyimlerinden kaynaklanan şekilde farklı beklentiler ve isteklerin oluşmasıdır.

 

Bir sonraki yazımızda bizim kendimizi yenilememizi sağlayan verilerden ve buradan edindiğimiz başarılardan bahsedeceğim. Bir sonraki yazıda görüşmek ümidiyle.

 

Rapora Ait Diğer Yazılar;

Eğitim Sektörü Trend Analiz Raporu 1 – Eğitim Sektörü Trend Analiz Raporu 3