Google Ads Nedir?

Ads, günümüzün kullanım oranı en yüksek arama motoru olan Google’ın sunmakta olduğu bir reklam çeşididir. Ads reklamları, kullanıcıların ilgisini çekmek ve potansiyel kitlenizi web sitenize yönlendirmek kurgusu üzere çalışmaktadır. Google Ads reklamı nedir? sorusunu firmaların ürün ya da hizmetlerini o hizmet ya da ürünü aramakta olan doğru hedef kitleye sunma aracı olarak açıklayabiliriz.

 

Teknolojinin gelişimi ve dijital dünyanın insan yaşamına kattığı kolaylık, bizleri gelişime açık şekilde ilerletmekte ve karşımıza farklı fırsatlar sunmaktadır. İhtiyaç duyduğumuz ya da araştırma yapmak istediğimiz her konuda arama motorlarının verilerinden yararlanabilmemiz de bu fırsatların önemli bir noktasını barındırır. Günümüzde milyarlarca birey arama motorları üzerinde milyonlarca arama gerçekleştirmektedir. Google ise bilindiği üzere dünya üzerinde kullanım oranı en yüksek arama motorudur. Bu büyük platform bizlere bilgi adına edinmek istediğimiz her türlü veriyi sunan güçlü bir alandır. Kişilerin bu güçlü alanı yaşamlarının merkezine getirmeleri Google Reklamlarını ortaya çıkarmıştır. Google yani Google Ads reklamları ise firmaların ve potansiyel kitlelerin birbirleri ile etkileşim oranlarını arttıracak önemli bir satış/pazarlama sahası olmuştur.

Gelirler açısından bir değerlendirme yapacak olursak Google, günümüzde kazancının yüzde 90’lık büyük bir kısmını sunmakta olduğu Ads reklamlarından elde etmektedir. Ads reklamları markaları doğrudan potansiyel kitlesine yönlendirme noktasında yol gösterici olduğu için sunulan bu sistemden firmalar oldukça memnunlar.

Google Ads Nasıl Kullanılmalıdır?

 

 

Peki Ads reklamı nasıl verilir?

Ads reklamlarından dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Ads reklam verme konusunda firmalar nasıl bir destek almalıdır?

Ads reklamları için belirli bir panel alanı mevcuttur. Bu panel içerisinde kendi hesabınızın oluşturulması gerekir. Sektörünüz ile alakalı potansiyel kitlenizin arama gerçekleştirdiği veya gerçekleştirebileceği anahtar kelimeler konusunda önemli bir analiz yapmak gerekir. Buna göre tıklama başına maliyet ile çalışacak olan Ads reklamlarınız gerekli anahtar kelime ile gösterime girecektir. Siteniz ya da ürününüz hakkında alakasız reklam gösterimleri ile tıklamaları önlemek için ise negatiflerin belirlenmesi gerekir. Aynı zamanda rakip analizleri ile panelin düzenli olarak kontrol edilmesi ve sektöre ilişkin description ve reklam metinlerinin etkileşim oranlarına göre düzenlenmesi önemlidir. Ads reklamlarından kaliteli dönüşümler sağlamak için bu noktalara özen gösterilmelidir. Genel olarak yapılması ve kontrol edilmesi gereken tüm noktalar Ads reklam yönetimi olarak isimlendirilir.

 

Google Ads reklam yönetimi profesyonel şekilde kurgulanması ve yayına alınması gereken bir bütünü ifade eder. Bu nedenle hem gereksiz reklam gösterimleri ile gereksiz maliyet harcamamak hem de kaliteli dönüşümler elde etmek için Google Adwords reklam ajanslarına başvurmak izlenecek en doğru yol olacaktır.

 

Ads reklamlarını verimli şekilde kullanmak, hesap optimizasyonlarını sağlamak ve profesyonel reklam kurgusu ile kaliteli dönüşümler elde etmek için yardıma ihtiyacınız varsa Google Partner Premier ajansı olarak sizlere Destex olmaya hazırız! Destex Digital olarak alanında uzman sertifikalı Google Ads ekibimiz sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyar.

Gökhan AKSOY
SEO Uzmanı