Hac ve umre seyahatlerinde Türkiye’nin lider markası olan ve geçtiğimiz yıldan itibaren Google Adwords Reklamları için Destex Digital‘i tercih eden Semerşah Grup, 2016 hac kayıtları dönemindeki dijital pazarlama performansı ile dikkat çekti. Semerşah Grup bu dönemde, yalnızca internet kayıtları ile 130 seyahat acentesinin ayrı ayrı olmak üzere toplam kayıt sayısını geride bıraktı.

 

Semerşah Grup, Destex İşbirliği İle Dijital Pazarda Rakiplerini Geride Bıraktı!

Sedat Çakır Semerşah Grup Dijital Medya Sorumlusu

Bizler de hem bu başarıyı ele almak hem de Türkiye’deki işletmelerin gözünden çağımızın en önemli ve en yenilikçi dijital pazarlama enstrumanlarından biri olan Google Reklamları’nı konuşmak üzere Semerşah Grup Dijital Medya Sorumlusu Sedat Çakır’la biraraya geldik. Ve tabii ki merak edilen her şeyi sorduk!

Öncelikle Semerşah Grup’u biraz tanıyabilir miyiz?

Semerşah Grup olarak 23 yıllık tecrübemiz ve Türkiye genelindeki 27 şubemizle hac ve umre seyahatleri alanında hizmet veriyoruz. Türkiye’deki özel kuruluşlar arasında son 7 yıldır hacı adaylarının ilk tercihi konumundayız. Tüm çalışmalarımızda “Hizmet Nimettir” mottosuyla harekete geçiyor ve “Huzura Taşır” sloganı ile misafirlerimizi kutlu beldelere taşıyoruz.

 

Semerşah Grup’ta dijital pazarlama serüveni nasıl başladı!

Semerşah Grup olarak reklamlara daima önem verdik. Bu bağlamda kurulduğumuz günden bu yana geleneksel reklam kanallarını mümkün olduğunca etkili kullanmaya çalıştık. Geçtiğimiz yıldan itibaren de dijital pazarlama unsurlarını kullanarak önemli atılımlar yaptık.

 

Tabii öncelikle sürece internet sitemizi yenilemekle başladık. Çünkü eldeki ürünü veya hizmeti satamayan, ziyaretçisine güven veremeyen,  marka algısına ve karar verme sürecine katkıda bulunamayan bir sitenin salt reklamlarla maksimum faydaya ulaşamayacağını biliyorduk. Bu sebeple imaj, marka ve fayda ekseninde sitemizi yeniledik. Ardından internet reklamlarına başladık.

 

Destex Dijital ailesi ile nasıl tanıştınız?

Bilişim ve reklam sektörlerinde deneyimli arkadaşlarımızdan oluşan bir iç ajansımız var. Bu nedenle birçok geleneksel ve digital reklam ajansını zaten yakından tanıyorduk. Google reklamlarına başlama kararı aldığımızda çeşitli araştırmalarımız oldu ve Destex Digital ekibiyle çalışma kararı aldık.

 

Google reklamları 2016 yılındaki performansınızı nasıl etkiledi?

Dijital reklamlar kapsamında “Google Search”, ve “Yeniden Pazarlama/Remarketing”  reklamlarını yoğun olarak kullandık. Reklama çıktığımız dönemlerde site trafiğimizi yüzde 40 oranında arttırdık ve bu trafiğin hatırı sayılır bir bölümünden kayıt almayı başardık.

 

Açıkçası 2016 hac kayıtları dijital projelerimizi hayata geçirmek ve sınamak için önemli bir fırsat oldu. Çünkü yıllardır zaten hacı adayalarının ilk tercihiydik. Ancak geleneksel yöntemlerin biraz daha dışına çıkarak dijital alanda neler yapabilirdik? Bunu merak ediyorduk. Hem kendi içimizde uygulamaya aldığımız birçok proje hem de Destex Digital ekibiyle birlikte yürttüğümüz Google Reklamları ile önemli kazanımlar elde ettik. Bu kazanımlardan en dikkat çekici olanı ise;  Mart ayındaki 2016 hac kayıtlarında salt dijital pazarlama performansımız ile 130 seyahat acentesinin kayıt sayısını geride bırakmamız oldu.

 

Türkiye’deki işletmelerın dijital reklamlara bakış açısı sizce nasıl?

Dijital reklamlara ilişkin bakış açısı, Türkiye’de henüz istenilen düzeyde değil. Ancak yavaş yavaş değerlerinin ve önemlerinin anlaşıldığını düşünüyorum. Tabii bu noktada iş reklamlarla bitmiyor. Reklamla karşısına çıktığınız tüketiciyi veya son kullanıcıyı etkilemek, onlara güvenilir olduğunuzu kanıtlamak ve sunduğunuz hizmette ya da üründe en iyisi olduğunuzu söyleyebilmek sizin elinizde. Yani sitelerimizi (mecralarımızı) ziyaret edenlerin karşısına güçlü bir imajla ve güçlü söylemlerle çıkarmamız gerekiyor. Aksi durumda istediğimiz etkiyi yalnızca reklamlarla alamıyoruz. Açıkçası bu konuda biraz daha farkındalığa ihtiyacımız var.

 

Destex Digital’i birkaç kelimeyle nasıl tanımlarsınız?

Destex Digital ekibi, çok yardımsever bir ekip.  Hangi konuda olursa olsun rahatlıkla fikir alışverişi yapabiliyorsunuz. Bizleri anlama çabaları ve vakitlerini bizlere harcama istekleri noktasında olağanüstü cömertler. Ayrıca güler yüzlülükleri ve işe olan hakimiyetleri de son derece etkileyici.