Özel Gün Pazarlama Nedir?

Özel gün pazarlama, ürünleri veya hizmetleri pazarlamak ve tanıtmak için mevsimsel ve tatil temalarına odaklanan özel bir stratejidir. Kısa vadede özel unsurları kapsamak için normal pazarlama çabalarınıza yönelik gönüllü bir düzenlemedir. Markalar için özel gün pazarlaması; hedef kitlesiyle ortak değerler üreterek doğru bir imaj, itibar ve satışları artırmak açısından büyük bir önem taşır.

Türkiye’de en popüler özel günler :

  • Sevgililer Günü
  • Yaz Tatili
  • Dini Bayramlar
  • Okula Dönüş
  • Yeni Yıl

Stratejinize sezonluk bir pazarlama planı eklemek; yıl boyunca daha yüksek müşteri katılımı, marka bilinirliği ve satış sağlayabilir. 

Özel Gün Pazarlama Planı Nasıl Oluşturulur ?

Özel gün pazarlamalarında satmış olduğunuz ürün veya hizmete bağlı olarak, hedef kitlenize göre promosyonlar, indirimler, kampanyalar oluşturabilirsiniz. Özel gün pazarlaması için yalnızca herkes tarafından bilinen günleri değil kendi stratejinize uygun tarihleri de belirleyerek yıllık pazarlama stratejilerinize dahil edebilirsiniz.

Özel Gün Pazarlama Nedir?

LC Waikiki Özel Gün Pazarlama

Dönemsel pazarlamanızın yalnızca tatilleri içermesi gerekmediğini, aynı zamanda bireysel sezonlara da odaklanabileceğinizi unutmayın. İşletmeniz için faydalıysa ilkbahar, yaz, sonbahar ve kışında devam edecek promosyonlar tasarlayın. Orada da durmanıza gerek yok. Ne sunduğunuza bağlı olarak, planınıza okula dönüş gibi sezonluk etkinlikleri dahil etmek isteyebilirsiniz.

Özel Gün Pazarlama Planı Nasıl Oluşturulur?

  •  Yaratıcılığınızı konuşturun
  •  İstikrar ile merak uyandırın
  •  Sosyal medyanızı sezonluk pazarlama stratejinizle eşleştirin
  •  Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği teşvik edin
  •  E-Posta listenizi segmente edin
  •  Sezonluk ürün veya hizmetler sayfası oluşturun ve tanıtın
  •  Web sitenize geri sayım aracı gibi bir sayaç ile heyecan uyandırın
  •  Sosyal Kanıtı Mevsimsel Olarak İlgili Referanslarla Güçlendirin
  •  Sezonluk Müsabakalar veya Oyunlar Geliştirin

Dijital pazarlama stratejinizde özel gün pazarlamanın önemi aşağıdaki gibidir.

  • Bu, rekabetinizi önceden tahmin etmenizi sağlayacaktır.
  • Marka bilinirliğinin artırılmasına yardımcı olacaktır.
  • Satışların artırılmasına yardımcı olacaktır.

Özel Günleri Pazarlamada Nasıl Kullanırız?

Özel Gün Pazarlama Nedir?

LC Waikiki

Küçük işletmenizi pazarlamak istiyorsanız, kutlama günlerini, özel etkinlikleri ve resmi tatilleri müşterilerinize mesajlar, fırsatlar ve promosyonlarla ulaşmak için mükemmel bir neden olarak düşünün. Size bir pazarlama kampanyası için harika bir kanca sağlayabilirler ve yılın para harcamaya hazır oldukları zamanlarda müşterilerle etkileşim kurma fırsatı sunabilirler. Örneğin; Anneler Günü öncesinde restoranınıza biraz heyecan katabilirseniz, öğle ve akşam yemeklerinde masalarınızın dolu olmasına yardımcı olabilirsiniz. İyi haber şu ki, dijital pazarlama araçları, sezonluk promosyonlar ve kampanyalarla pazara ulaşma yolunda hızlı, akıllı ve verimli olmanızı sağlayabilir.

 

Özel Gün Pazarlamasında Önemli Noktalar

Sezonluk pazarlama kampanyalarınızı en üst düzeye çıkarmak, müşterilerin sunduğunuz değeri anlamasını ve promosyonlarınıza göre hareket etmesini sağlayabilirsiniz. Sezonluk pazarlama için bazı yararlı ipuçları:

Reklamları basit ve çekici tutun: Reklamlar kısa, doğru ve anlaşılması kolay bilgiler sağlayarak müşterilerin ilgisini çeker. Verimliliği ve dönüşüm oranlarını en üst düzeye çıkarmak için reklamları sezonla alakalı ve hızlı ama bilgilendirici tutun.

Kitlenizi tanıyın ve dinleyin: Kitlenizi tanımak, işletmeden ne beklediklerini anlamanıza yardımcı olur. Bu anlayışla, bu müşteri ihtiyaçlarına hitap edecek daha alakalı içerik ve promosyonlar oluşturabilirsiniz. İhtiyaçları karşılayıp karşılamadığınızı belirlemek için geri bildirimleri ve müşteri yorumlarını dinleyin.

Geri bildirim isteyin: Müşteriler en iyi bilgi kaynağınızdır, bu nedenle müşterilere işletmenizle ilgili deneyimleri hakkında sorular sormak için sosyal medyayı veya satın alma sonrası anketleri kullanabilirsiniz.

Rakiplerinize bakın: Rekabetiniz belirli alanlarda öne çıkabilir veya geride kalabilir. Rekabeti potansiyel müşteriler için neyin çekici kıldığını ve işletmenizi nasıl farklı kılacağınızı daha iyi anlamak için her ikisini de incelemeyi düşünün.

Gelirinizi takip edin: Gelecek yılın sezonluk satışları için bir temel oluşturmak üzere sezonluk geliri izlemeyi düşünün. Bu, pazarlama kampanyalarınızın ne kadar başarılı olduğunu ve geçen sezona kıyasla satışlarda düşüş olup olmadığını belirlemenize yardımcı olur.