İş Hayatında Üretken Olmanın Yolları
Genel

İş Hayatında Üretken Olmanın Yolları

Üretken olmak sadece iş hayatına bağlı olmaması gereken önemli ve kazanılabilir bir özellik. Ancak üretkenliği arttırmak ve aktif şekilde ilerletmek kaliteli bir süreç yönetiminden geçmekte. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli husus zaman yönetimi. Zamanı planlamak iş sürecinizi aktif şekilde sürdürmenizi sağlar. Eğer kaliteli bir zaman planlaması yürütebiliyorsanız gerçekten etkin ve üretken birisiniz demektir.

İş Hayatında Üretken Olmanın Yolları

 

Az önce bahsettiğimiz kaliteli zaman planını oluşturabilmek adına işe hangi işe ne kadar zaman harcadığınızı belirlemek ile başlayabileceğinizi belirtelim. Bu sürelere göre en zor aşılabilecek olanları en ilk sıralara yerleştirerek bir liste oluşturun ve listenize uyumlu kalın.

Bunun dışında ek olarak gelen görevleri önem durumuna göre listenize dahil edin ve hayır yerine “daha sonra” diyebilmeyi alışkanlık haline getirin. Önemli görevlerin ilk sıralarda bulunduğu iş listenizi tamamladıktan sonra ise ertelediğiniz işler ile ilgilenin. Bununla birlikte iş sürecinizin sonunda ertesi günün planını oluşturmanız sizlere zaman kazandıracaktır ve iş süreciniz daha üretken şekilde yürüyecektir.

İş Hayatında Üretken Olmanın Yolları

 

Konsantre olun ve verimliliğinizin kesilmesini engelleyin. Yoğunlaştığınız bir konu üzerine artı bir iş yüklenmesine ya da dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin. Çünkü yarıda kesilmeler yarım kalan işinizi de tekrar gözlemleyip öyle devam etmenize yol açmaktadır. Bunun için telefon ve bildirimlerinizi sessize almayı ve çalışma ortamınızı sakin bir hale getirmeyi deneyebilirsiniz.

Önceki Yazı

Özgün İçerik Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sonraki Yazı

İnternet Hakkında Tam Olarak Ne Biliyoruz?

Comments

  • zoritoler imol

    Hiya very nice site!! Man .. Excellent .. Superb .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally…I’m glad to search out numerous helpful info here within the publish, we want develop more strategies in this regard, thank you for sharing. . . . . .

    Yanıtla zoritoler imol

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.