Özgün içerik SEO uzmanlarının da her zaman ilettiği gibi daima kraldır. Ancak kral bir içerik oluşturmak adına dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Peki özgün içerik yazmak adına dikkat edilmesi gereken bu noktalar nelerdir?

Takipte Kalın ( Güncel Miyiz Patron? )

Özgün İçerik Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Trendleri mutlaka takip edin ve güncel konular üzerinde içerik yazmaya özen gösterin. Ayrıca trend konular üzerine yazdığınız içeriğe sorular ekleyerek hedef kitlenize sorular sorun. Böylelikle hem trend bir konu üzerinde içerik ürettiğiniz için ilgi çekeceksiniz hem de gündem konusu hakkında sorular yönelttiğiniz için etkileşim oranlarınız artmış olacak.

Hızlı Olun. ( Run Run Run )

Özgün İçerik Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Trend konular hakkında yazmaktan bahsetmiştik değil mi? Fakat en az sizler kadar özgün içerik üreterek hedef kitlesini yakalamak isteyen kalabalık bir kitle var. Bunu unutmayın ve trend konuları sıkı takip ile hızlıca yazın. Bu sizleri diğerlerinden ayırırken marka/ firma algınızı da hedefe sunacaktır.

İçerik Düzeni Oluşturun ( Order Time )

Özgün İçerik Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Google ve diğer tüm arama motorları düzenli paylaşımlar sağlayan aktif adresleri severler. Bu nedenle bir içerik planı oluşturarak düzenli, güncel, eğlenceli içerikler paylaşın. Bu sizlere de bir çalışma düzeni yaratacaktır.

Düz Yazıdan Kaçının ( Bana Biraz Renk Ver )

Özgün İçerik Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karşınıza dümdüz uzunca bir yazı çıksa eminiz ki sizler de kısa bir süre sonra okumaktan sıkılırsınız. Bu noktada sayfada kalma süresini de arttırmak adına hem hedef kitleyi sayfada tutmalı hem de sıkmamalısınız. Bu duruma çözüm olarak yazınızı daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Maddelendirmeler yaparak liste sistemi oluşturabilir, bold’lar ile dikkati yazıya çevirebilir ve araya görseller ekleyerek ilgiyi sayfada tutabilirsiniz.