Görüntülü Reklam Ağı (GDN), Google tarafından sağlanan bir reklam platformudur. Bu platform, reklam verenlere Google’ın yayıncı ağına erişim sağlar ve milyonlarca web sitesi ve mobil uygulama üzerinde görsel reklamlar yayınlamalarını sağlar. GDN, çeşitli formatlarda görselleri destekler ve reklam verenlerin hedef kitlelerine ulaşmalarına yardımcı olur. Google Görüntülü Reklam Ağı, web sitelerinde gezinirken, video ve blog paylaşırken, Gmail hesaplarını kontrol ederken ve mobil web sitelerini veya uygulamaları kullanırken insanlara ulaşmaya yardımcı olan bir reklamcılık yöntemidir.

Görüntülü Reklam Ağı (GDN) Ne İşe Yarar?

Görüntülü reklamcılık, bir web sitesinin, sosyal medya platformunun veya diğer dijital ortamların izleyicilerini belirli bir eylemde bulunmaya çekme yöntemidir. Görüntülü reklamlar, kullanıcıyı tıklayarak bir açılış sayfasına gitmeye ve harekete geçmeye teşvik eden metin tabanlı, resim veya video reklamlardan oluşur. GDN, arama motorlarında değil web sitelerinde gösterilir ve görüntülü reklamcılığın bir parçası olarak banner reklamlar, resim reklamlar ve metin reklamlar olarak adlandırılır.

Görüntülü Reklam Ağı (GDN), reklam verenlere Google’ın geniş yayıncı ağına erişim sağlayarak görsel reklamlarını yayınlama imkanı sunar. GDN, reklam verenlerin hedef kitlelerini çeşitli web siteleri, bloglar, haber siteleri ve mobil uygulamalar üzerinde etkili bir şekilde hedeflemelerini sağlar. Bu platform aracılığıyla markalar, ürünlerini veya hizmetlerini görsel olarak sergileyebilir, tanıtabilir ve potansiyel müşterileri çekmek için çeşitli reklam formatlarını kullanabilir. Ayrıca, GDN, reklam verenlere reklam sonuçlarını izleme ve optimize etme imkanı da sunarak kampanyalarının etkinliğini artırmalarına yardımcı olur.

Neden Google Görüntülü Reklam Ağı Kullanmalı?

Google Görüntülü Reklam Ağı (GDN), artan satışları ve trafiği artırmanın mükemmel bir yoludur.

GDN Aracılığıyla Reklam Vermenin Faydaları Nelerdir?

Günümüz dünyasında görüntülü reklamcılık için GDN’yi kullanmak, özellikle kitleler açısından Google Ads ile ilişkili tüm özelliklerden, verilerden ve teknolojiden yararlanmak anlamına gelir. Marka bilinirliğinden dönüşüme kadar tüm hedeflerinize ulaşmanızı mümkün kılan çok sayıda hedefleme seçeneği vardır.

Reklamverenler , Google Görüntülü Reklam Ağı’nda yeni müşteriler bulmak için kelimenin tam anlamıyla milyonlarca farklı hedefleme seçeneğine sahiptir ve görüntülü reklam kampanyanız için doğru hedefleri seçmek ilk başta bunaltıcı görünebilir. Ancak, her hedefleme yöntemi etkili bir şekilde iki gruptan birine girer:

  • Web sitesi tabanlı hedeflemeler: Belirli kriterlere göre bir dizi web sitesini hedefleyen ve bu sitelerdeki tüm kullanıcılara reklam gösteren bir yöntem.
  • Kullanıcı tabanlı hedefler: Bazı ölçütlere dayalı olarak bir kullanıcı grubunu hedefleyen ve onlara Google Görüntülü Reklam Ağı’nda ziyaret ettikleri tüm sitelerde reklam gösteren .

Web Sitesi Tabanlı Kitle Hedefleme Seçenekleri

Yönetilen Yerleşimler:  Yönetilen yerleşim hedeflemesi, bir web sitesini hedeflemek için en doğru yöntemdir. Reklamınızı göstermek istediğiniz web sitelerini veya sayfaları seçmeniz yeterlidir ve işlem tamamdır! Belirli bir alan için trafik ve maliyet tahminleri almak, sitenin hangi reklam biçimlerini desteklediğini görmek ve diğer benzer yerleşimler için fikir edinmek için Görüntülü Reklam Planlayıcı Aracı‘nı kullanabilirsiniz.

Konu Hedefleme: Google Görüntülü Reklam Ağı’ndaki konu hedefleme, önceden tanımlanmış belirli bir konuyla ilgili tüm siteleri ve sayfaları hedeflemenize olanak tanır. Konu hedefleme, yönetilen yerleşimlere benzer, ancak çok daha az kısıtlayıcıdır. Konu hedeflemesi, reklamverenlerin yönetilen yerleşimlerle ulaşabileceklerinden daha geniş bir hedef kitleye ulaşmasını sağlar.

GDN’de bulunan başlıca konu hedefleme kategorileri; alt kategoriler daha spesifik olabilir.

İçeriğe Dayalı Anahtar Kelime Hedefleme: GDN’de içerik temelli anahtar kelime hedeflemesi, konu hedeflemeye benzer bir yöntem olup, daha az kısıtlayıcıdır. Konunuzun Google’ın konu hedeflemede tanımladığı yüzlercesinden biri olmaması mükemmel. Basitçe bir anahtar kelime listesi oluşturun ve reklamlarınız içerik olarak benzer içeriğe sahip sayfalarla eşleştirilsin.

Kullanıcı Bazlı Kitle Hedefleme Seçenekleri

Yukarıda bahsedildiği gibi, Google Görüntülü Reklam Ağı’nda ziyaret ettikleri tüm sitelerdeki belirli kullanıcıları hedeflediğiniz yer burasıdır .

Yeniden Pazarlama : Yeniden pazarlama , GDN’nin en güçlü hedefleme araçlarından biridir. Google görüntülü reklam yeniden pazarlaması, sitenizin önceki ziyaretçilerine web’de gezinirken reklamlar sunmanıza olanak tanır ve sitenizden ayrıldıktan sonra bile ürününüzü ve markanızı akıllarında tutar. Yeniden pazarlama aynı zamanda, geçmişte sizden ürün satın almış, önemli sayfaları (ürün veya fiyatlandırma sayfaları gibi) görüntüleyen veya sitenizde en çok etkileşime girenler gibi yüksek değerli ziyaretçilerle etkileşim kurmanıza da olanak tanır. Ayrıca, Haziran 2020’den itibaren, Müşteri Eşleştirmeyi GDN’ye genişleten Google Ads sayesinde artık e-posta adreslerine dayalı yeniden pazarlama listeleri de oluşturabilirsiniz .

Benzer Kitleler: Benzer kitle hedefleme, halihazırda yeniden pazarlama listelerinizde bulunanlara benzer göz atma ve arama davranışına sahip yeni kullanıcıları sitenize çekmenize olanak tanır. Benzer kitle hedefleme, hedefleyecekleri bir sonraki en iyi kitleyi bulmak için yeniden pazarlamayla başarıya ulaşan reklamverenler için harika bir sonraki adımdır.

Pazardaki Kitleler: Pazardaki kitle hedefleme, reklamınızı arama ve internette gezinme davranışları belirli bir ürün veya hizmet için “pazarda” olabileceklerini gösteren kullanıcılara gösterir. Örneğin, “Geçici İşler“i tekrar tekrar aramaya başlayan ve Monster.com’daki ilgili ilanları ziyaret etmeye başlayan bir kullanıcı, geçici veya sezonluk bir iş için “pazarda” olarak tanımlanabilir. Pazardaki kitle hedefleme, daha uzun satın alma ve araştırma döngüleri olan ürün veya hizmetler için en iyi sonucu verir.

İlgi Alanları:  İlgi alanı hedefleme, reklamlarınızı yakın zamanda aynı konudaki siteleri görüntülemeye başlayan kullanıcılarla eşleştirir. Bir şeye yeni ilgi duymaya başlayan yeni müşteriler bulmak için idealdir. Teklifinizi, bu olağan kullanıcılar için başlangıç veya acemi seviyesinde ürün veya hizmetleri tanıtmaya yönelik olarak eşleştirmeyi düşünün.

GDN’deki başlıca ilgi alanı kategorileri; alt kategoriler daha spesifik olabilir.

Yakın ilgi alanı: Yakın ilgi alanı hedefleme , ilgi alanı hedeflemeye benzer, ancak reklamlarınızı, aynı konudaki siteleri alışkanlıkla ziyaret eden kullanıcılarla eşleştirir. Bunları uzun vadeli çıkarlar olarak düşünün. Bunlar sizin daha deneyimli, hardcore kullanıcılarınızdır. Teklifinizi, bu deneyimli kullanıcılar için daha gelişmiş veya özel ürün veya hizmetleri tanıtmaya yönelik olarak eşleştirmeyi düşünün.

Google Görüntülü Reklam Ağı’nda Demografik Hedefleme

Çeşitli web sitesi ve kullanıcı tabanlı hedefleme yöntemlerine ek olarak, bir kullanıcının cinsiyeti, yaş aralığı ve ebeveynlik durumu için demografik hedefler belirleyebiliriz . Reklamverenler , bu demografiye dayalı olarak kullanıcıları hariç tutabilir veya kullanıcılar için özel teklif ayarlamaları oluşturabilir. Bazı reklamverenler için, belirli bir güçlü ve homojen anahtar demografiye sahip olmanın faydaları açıktır. Sektörünüz ağırlıklı olarak tek bir cinsiyete, yaş aralığına veya ebeveynlik durumuna (örneğin, kadın giyimi, emeklilik hizmetleri veya bebek bakımı) dayanıyorsa, demografik hedefleme, yararlanabileceğiniz güçlü bir araç olabilir.

Destex Digital ile iletişime geçin, marka bilinirliğinizi artırarak cirolarınızı düşük maliyetlerde yükseltin!