Dijital dünyanın markalara ve müşteri kitlesine kolayca erişimini sağlayan ve hem alıcı hem de sunucu açısından oldukça profesyonel çözümler üreten Ads, Google reklamları olarak ifade edilmektedir.  Günümüzde hemen hemen her birey almak istediği ürün ya da hizmet için mutlaka internet üzerinden araştırmalar yapmaktadır. Yapılan araştırmalar ürün veya hizmet için daha detaylı bilgi sahibi olunmasını sağlarken, bu alanda en iyi markaların tanınmasına yardımcı olur.

Google, günümüzün bilgi kaynağı algısını akıllara yer ettiren önemli bir arama motorudur. Artık herkes öğrenmek istediği bilgi, araştırmak istediği hizmet ve satın almak istediği ürün ile ilgili mutlaka Google aramaları gerçekleştirmektedir. Bu kullanım yoğunluğu Google’a reklam alanları oluşturma fırsatı sunmuştur. Oluşturulan farklı reklam alanları ile markalar ürünlerinin tanıtımını sağlarken, kullanıcılar direkt olarak aradıkları ürünler ile karşılaşmanın kolaylığını yaşarlar.

Google Ads reklamlarının sunulan ürün veya hizmetin tam olarak istenilen kitleye ulaştırılması mantığı ile çalışan bir algoritması mevcuttur. Negatif alanları bulunan ve bu sayede istenmeyen aramalarda görülmeleri kapatan bir yapıya sahip olan Google Ads reklam alanları, tıklama ile bütçe harcanması sağlayarak çalışma göstermektedir.

Bu durumu bir örnekle açıklayarak daha sağlıklı anlatım gerçekleştirecek olursak;

Örneğin bizler ayakkabı sektöründe faaliyet sürdüren bir firmayız. Ancak tabii ki bizler gibi ayakkabı sektöründe var olan birçok firmanın varlığının da bilincindeyiz. Bu firmalardan daha öne çıkabilmek, reklamlar ile satış ve müşteri potansiyelimizi arttırmak adına Google Ads reklamlarına başvurmak istiyoruz. İlk olarak Google Ads reklamları içerisinde hangi reklam modelini kullanmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Daha etkili dönüşler alabilmek adına doğru alanı tercih etmek reklamlar için büyük bir önem taşıyor.

Bundan sonraki süreçte ilk adım ise bir Ads hesabı oluşturmak. Ads hesabını oluşturduktan sonra bilgileriniz ile hesaba giriş yapmanız gerekmektedir.  Girişin ardından genel ayarlar kısmını doldurarak hesabınızı doğru bil hale getirmelisiniz. Tüm bunların ardından dikkat edilmesi gereken asıl nokta ise anahtar kelime belirlemesidir. Anahtar kelimeler, kullanıcı olarak düşünülen ve Google aramalarında yazılabilecek küçük kelimelerden oluşmaktadır. Az önceki örnekte ilettiğimiz bir ayakkabı firması isek anahtar kelimelerimiz; spor ayakkabı, bot modelleri ya da yalnızca kadın ayakkabısı satışı gerçekleştiriyorsak kadın ayakkabı, kadın ayakkabı modelleri gibi kelimelerden oluşabilir. Bu noktada satışını sağlamadığınız ürün ile ilgili bir anahtar kelime belirlemek boşuna bütçe harcamak anlamı taşır. Eğer kadın ayakkabısı satışlarınız içerisinde spor ayakkabı satışı gerçekleştirilmiyorsa ve bu anahtar kelime sizin Ads paneliniz içerisinde bulunuyorsa kullanıcı sizde bulunmayan bir ürün için sitenizi ziyaret eder ve aramış olduğu ürünü inceleyemeden sitenizden ayrılır.

Google Ads reklam alanları üzerinde iletilen reklam metinleri ise kullanıcıyı sitenize çekebilmek adına önem teşkil etmektedir. Yaratıcı, kısa ve öz reklam metinleri ile hedef kitlenizi reklamlarınıza tıklamaya yönlendirebilirsiniz. Reklam metinlerinizi yazarken mutlaka rakip araştırması yapmanız gerekir. Sizinle aynı sektörde bulunan ve reklam veren müşterilerinizi inceleyerek onlardan daha etkili reklam metinleri yaratmanız, reklamlarınızı olan ilgiyi çoğaltacaktır.

Google Ads reklamları negatif hedefleme ile çalışma sağlayan reklam alanlarıdır. Alakasız sorgulardan ve tıklamalardan kaçınabilmek için negatif anahtar kelimeleri Ads panelinize mutlaka eklemelisiniz. Eğer bir saç ekimi firması iseniz ve Ads reklamları veriyorsanız aramalarda “saç ekimi oyunları” kelimesinde dahi çıkabilir ve küçük bir çocuğun oyun araması sonucunda bütçe harcayabilirsiniz. Bu nedenle negatif alanına mutlaka çıkmak istemediğiniz kelimeleri eklemelisiniz.

Belirtmiş olduğumuz bu Google Ads hesap bilgileri ana temellere dayanır. Google Ads reklamlarının en önemli noktası binlerce rekabette olan web sitesi arasında en düşük maliyetleri kullanarak en yüksek performanslara ulaşmayı hedeflemektir.  Bunun için de profesyonel bir hesap yönetimi gereklidir. Kaliteli bir hedefleme, reklam alanı seçimi ve direkt müşteri odaklı dönüş alabilmek adına Google Ads reklam alanları ile iletişime geçebilir ve reklamlarınızdan en iyi verimleri alabilirsiniz.