Youtube reklam modelleri ile markanızın bilinirliğini ve dönüşüm oranlarınızı arttırabilirsiniz. Dijital pazarlama denince akla ilk gelenler Facebook ve Google reklamları oluyor. Farklı hedefler için birbirleriyle kombine veyahut ayrı olarak kurgulanan kampanyalar bir strateji oyununu anımsatıyor. Hedefinizi doğru seçip elinizde ki araçları iyi kullanırsanız başarıya ulaşıyorsunuz.

Her ne kadar google GDN ve Search reklamları  etkin olarak kullanılsa da gözden kaçırmamak gereken ve düşük maliyetlerle yüksek görüntüleme maliyetleriyle geniş kitlelere ulaşabileceğimiz bir reklam modeli olan Youtube reklamlarını unutmamak gerek.

İyi bir hazırlık ve kurguyla oluşturulan Youtube reklamları yaratıcılığınızı daha aktif olarak ortaya çıkarabileceğiniz, ayrıca markanız için etkileyici imajlar oluşturabileceğiniz önemli bir kanal.

Hedefleme seçenekleri Google GDN reklamlarla benzer olan YouTube  reklamların da içeriğe dayalı (contextual) ve spesifik kitle (audience targeting) hedeflemeleri yapabilirsiniz.

Youtube Reklam Modelleri

Contextual Advertising,  hedeflemesi ile kullanıcılara ilgi alanları doğrultusunda reklam sunabilirsiniz. Google tarayıcı geçmişinde kullanıcının aradığı ve araştırdığı konuları biliyor ve reklamlarınızı alakalı kullanıcılara gösteriyor. Örneğin ev dekorasyonuyla ilgili bir ürün pazarlıyorsanız ev dekorasyon alanında araştırma yapanlara reklamlarınız gösteriliyor.

Böylelikle reklam tıklamalarını ve geri dönüşlerinizi arttırabilirsiniz.

Ayrıca  reklam veren olarak sizi 30 sn veyahut daha fazla süre izleyenlere (TrueView) ödeme yapabilirsiniz.

Hatırlatmak gerekir ki İnsanlar gün içerisinde birçok görsel ve işitsel reklama maruz kaldığı için dikkatleri çabuk dağılıyor bu yüzden, YouTube Reklamları kurgularken aklınızda bulunması gereken 3 İpucunu da sizlerle paylaşmış olalım. Detaylara göz atmak ve Youtube Reklam Modelleri ‘ni incelemek incelemek için tıklayınız.

  • Reklam mesajını ilk 5 sn’de ver.
  • Logon ve markan görünür olsun.
  • Videoda call to action yani yapılmasını istediğin eylemi belirt.