Instagram, günümüzde en çok kullanılan ve paylaşım yapılan sosyal medya ağları içerisinde bulunuyor. Bir fotoğraf paylaşma platformu olarak bilinen Instagram, özellikle son zamanlarda kendine kattığı stories, canlı yayın ve yorum beğenme gibi özellikler ile her sosyal medya ağının kullanılan özelliklerini kendine entegre ederek büyük bir çıkış yakaladı. 7 yıl önce kurulan ve kuruluşunun ardından bir buçuk yıl geçmeden 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşan Instagram, Facebook tarafından satın alındı. Böylesi aktif kullanılan bir sosyal medya mecrası üzerinde hedef kitlelerine ulaşmak adına var olmak isteyen markalar, Instagram’ın sunduğu reklam modelleri ile daha verimli satış yapmaya / hizmet sunmaya başladı.

Instagram’ın Sosyal Medya Üzerindeki Etkisi ve Markaların Kullanabileceği Instagram Reklam Modelleri

Reklamlarda ödeme şekli olarak tıpkı Facebook gibi gösterim (CPM) ve tıklama (CPC) başına ödeme seçenekleri bulunduran Instagram, işletmeler için 4 farklı reklam modeli sundu. Bu reklam modelleri sektörlere göre etkili dönüşler alabilecek özellikler bulunduruyor.

Instagram Reklam Modelleri

-Görsel Öne Çıkarma
-Video Öne Çıkarma
-Uygulama İndirme
-Çoklu Görsel Öne Çıkarma

Instagram Görsel Öne Çıkarma Reklam Modeli

Marka için en uygun görsel ve içerik metni ile hazırlanan görsel öne çıkarma reklam modeli kullanılarak internet sitesi ya da Instagram sayfası üzerinden yönlendirme sağlanabilmektedir. Bu noktada reklam için kullanılacak görsel ve içerik metni, reklam dönüşleri adına büyük önem taşır. E-ticaret üzerinden satış gerçekleştiren ya da kampanyalar ile hedef kitlesine ulaşmak isteyen tüm markalar, Instagram Reklam Modelleri içerisinde bulunan görsel öne çıkarma reklam modelini tercih edebilir.

Instagram Video Öne Çıkarma Reklam Modeli

Videonun marka tanıtımı üzerindeki değeri her geçen gün daha da artmaktadır. Video öne çıkarma reklam modeli ile istenilen video belirlenen hedef kitleye iletilebilmektedir. Instagram video reklam son dönemde oldukça rağbet gören ve kaliteli dönüşler elde edilebilen bir reklam modeli olmuştur.

Instagram Uygulama İndirme Reklam Modeli

Instagram üzerinde tercih edilebilen uygulama indirme reklam modeli, belirlenen görseli hedef kitleye sunar. Görsel de ya da buton üzerinde oluşturulan tıklama ile uygulamanın indirilme işlemi gerçekleştirilir. Eğer bir mobil uygulamanız bulunuyorsa ve potansiyel kitlenize bu uygulamayı tanıtarak indirme işlemine yönlendirmek istiyorsanız uygulama indirme reklam modeli en doğru tercih olacaktır.

Instagram Çoklu Görsel Öne Çıkarma Reklam Modeli

En fazla 5 adet görsel ile beraber kaydırma yöntemi kullanılarak ilerletilen ve hedef kitleye ürün çeşitliliği sunulan Instagram çoklu görsel öne çıkarma reklamları, ürün satışı sağlayan markalar için oldukça ideal bir reklam modelidir. Reklam görseli ya da eklenen buton üzerinden tıklanarak doğrudan sayfa üzerine yönlendirme sağlanan reklamlar ile ürün yelpazesi kolayca kullanıcılara sunulabilir. Ürünler için kullanılan ilgi çekici görseller hedef kitleyi müşteri potansiyeline ekleme noktasında önem taşır.

Instagram Reklamlarının Markalara Sağladığı Avantajlar

Instagram reklamları kısa ve öz şekilde mesajınızı iletip ürününüzü tanıtabilme imkanı sunmaktadır. Öne çıkarılan görseller ile kullanıcılar üzerinde bir marka bilinirliği yaratılırken, aynı zamanda marka da güven algısı ön plana çıkarılır. Yapılan doğru hedeflemeler ile ürün ya da hizmetiniz sadece hedef kitleye iletilir. Bu sayede gereksiz bütçe harcaması yapmadan reklam süreciniz kaliteli şekilde ilerler. Kampanya ve fırsatlar adına kullanabileceğiniz en etkili mecra olan instagram reklamları, doğru satış stratejileri ile muhteşem dönüşümler elde etmenize yardımcı olur. Erişim ve etkileşim sayılarınız artarken, markanın aktif duruşu hedef kitleye doğru şekilde aktarılır.

Düşük maliyetler ile yüksek dönüşler alabileceğiniz Instagram reklamları alanı için ilk olarak sektörünüz adına en doğru reklam modelini belirlemeniz gerekmektedir. Bu sürecin ardından ilgi çekici bir gösterim oluşturmak için dikkat çeken bir görsel ve reklam metni oluşturmalısınız. Oluşturulan görsel ve metinlerin ardından potanisyel kitlenizi sıralayarak doğru bir hedefleme yapmanız gerekir.  Böylelikle reklamlarınız doğru bütçe, doğru tasarım, doğru kitle ile ilerleme sağlar. Bu noktada başarılı olabilmek adına mutlaka profesyonel bir destek almanız gerekir. Sosyal medya yönetimi adına profesyonel bir reklam ajansı ile görüşebilir ve çözüm ortaklığı sağlayabilirsiniz.

Her gün 70 milyon’dan fazla fotoğraf paylaşımı yapılan, marka katılım oranı ortalama yüzde 4,21’e erişen ve bugün 100 milyon aktif kullanıcı oranına sahip Instagram ağı üzerinde markanız adına var olmak ve reklam vermek sizlere kaliteli geri dönüşler sağlayacaktır.