Günümüzde markaların hedefleri doğrultusunda farklı kampanya türlerini tercih ettiğini görmekteyiz. Google; markaların hedeflerine uygun birden fazla Google Ads kampanya türleri ile kullanıcılara yol haritası çizmektedir. Online varlığınızı artırmak ve hedef kitlenize daha etkili bir şekilde ulaşmak için Google Ads kullanıyorsanız, doğru kampanya türünü seçmek önemlidir.

Peki Google Ads kampanya türleri nelerdir? Gelin konunun detaylarına birlikte inelim!

Kaç Tür Google Reklamı Vardır?

Google Ads reklam türlerini 7 başlık altında toplayabiliriz. Bunlar;
  • Search (Arama Ağı): Reklamları Google Arama Motorunda kullanıcıların aradığı kelimelere uygun çıkan reklamlardır.
  • Display (Görüntülü Reklamlar): Google’ın Görüntülü Ağı’ndaki web sayfalarında görünen banner reklamlardır.
  • Video: Youtube ve Google’ın görüntülü reklam ağında gösterilen video reklamlardır.
  • Shopping (Alışveriş Reklamları): Markaların (E-Ticaret Markaları vb.) ürünlerinin satışını gerçekleştirmek için kullanıcılara ulaştıkları alışveriş reklamlarıdır.
  • Pmax  (Maksimum Performans Reklamları): Tüm Google Ads reklam türlerini kapsayan ve kullanıcıların satın alma işlemi gerçekleştirmesini sağlayan reklam türüdür. Dinamik olarak reklamları optimize ederek maksimum faydayı sağlamamıza yardımcı olmaktadır.
  • App (Uygulama Reklamları): Markanın kendi uygulamasını belirli bir odak noktasına göre tanınmasına yardımcı olan reklam türüdür.
  • Discovery: Markaların hikayelerini en uygun ve en özel görsel platformlarda otomatik olarak gösteren reklam türüdür.

Google Arama Ağı Reklamları

Google Ads Kampanya Türleri Nelerdir?Kullanıcıların aradığı anahtar kelimelere göre belirlenen ve markaya uygun başlık açıklamalar ile oluşturulmuş Google Arama Motoru’nda çıkan reklam türüdür. Sıralama sonuçlarında reklamlarınızın görünmesini istiyorsanız Arama Ağı Kampanyaları ideal bir seçenektir. Bu kampanya türü, kullanıcılar arama motorunda belirli anahtar kelimeleri aradığında reklamlarınızın gösterilmesini sağlar.

Reklam metinlerinizi özenle optimize ederek hedef anahtar kelimelerinizi kullanmalısınız. Dönüşüm sayfalarınızın hızını artırmak için web sitenizi optimize etmeniz önemlidir.

Google Arama Ağı Reklam Kampanyaları 3’e ayrılır: 
  1. Duyarlı Arama Ağı Reklamları : Reklama uygun belirlediğimiz başlıkları ve açıklamaları otomatik olarak eşleştirerek hangisinin hangi arama sorgusunda en iyi performansı gösterdiğini belirler. 
  2. Dinamik Arama Ağı Reklamları : Markanın web sitesindeki içeriklere uygun olarak arama terimlerini otomatik hedefler ve reklamların kullanıcıların karşısına çıkmasını sağlar.
  3. Yalnızca Telefon Araması Üreten Reklamlar : Yalnızca telefon etme amaçlı kullanan reklam türüdür. Reklamlarınız sadece arama yapabilen platformlarda desteklenmektedir.

Google Görüntülü Reklamları

Google görüntülü reklam ağındaki web site ve videolarda gösterilen reklam türüdür. Markaya uygun hedeflemeler gerçekleştirerek banner şeklinde reklamlarımız gösterilmektedir.

Görsel içeriklerle etkileşim kurmayı hedefliyorsanız, Görüntülü Reklam Kampanyaları kullanabilirsiniz. Bu kampanya türü, Google Display Network‘ünde yer alan web sitelerinde, uygulamalarda ve video platformlarında görsel reklamlarınızın görüntülenmesini sağlar.

Yüksek çözünürlüklü ve dikkat çekici görseller kullanabilir; hedef kitlenize özel ve ilgi çekici içerikler oluşturarak dikkat çekici görüntülü reklam kampanyası oluşturabilirsiniz.

Google Video Reklamları

Video reklam türünde kampanyanız Youtube, Google’ın görüntülü reklam ağında ve Google Video İş Ortakları ağında gösterilir. Videolarınızın başlıkları ve açıklamaları markanız ya da ürününüz ile ilgili anahtar kelimeler içermeli: videolarınızı optimize etmek için doğru etiketleri kullanmalısınız.

  1. Yayın İçi Video Reklamlar : Youtube platformunda video akışı öncesinde, sırasında ve sonrasında gösterilmektedir. Gösterilen video reklamlar atlanabilir ve atlanamayan reklamlar olarak 2’ye ayrılmaktadır. Atlanamayan videoların maksimum uzunluğu 15 sn olmalıdır. Atlanabilir videolar da ise sınır yoktur.
  2. Feed İçi Videolar : YouTube feed’inizde, arama sonuçlarının veya ilgili YouTube videolarının yanında gösterilir. 
  3. Tampon Video Reklamlar : Bir diğer ismi ile Bumper video reklamlardır. Youtube videolarının öncesinde, sırasında veya sonrasında gösterilen atlanamayan video reklamlardır. Maksimum uzunluğu 6 sn olmalıdır.
  4. Yayın Dışı Video Reklamlar: Yalnız mobil cihazlarda yayınlanan reklam türüdür. Kullanıcıların karşısına sessiz bir şekilde video reklam çıkar; kullanıcı ister ise sesi açıp izleyebilir. Kullanıcıların mobil cihazlardaki erişimini genişletmek amacı ile kullanılmaktadır.
  5. Masthead reklamlar: Markaların yeni bir ürün veya hizmetleri ile ilgili bilinirliğini arttırmak amacı ile kullanılmaktadır.

Google Alışveriş Reklamları

E-Ticaret markalarının ürünlerini satın almak isteyen kullanıcılara oluşturmak için kullandığı reklam türüdür. Kullanıcıların satın almak istedikleri ürünleri arattığında Google’ın alışveriş sekmesinde yer alan reklamlardır. Markaların Merchant Center üzerinden feed yüklemesi ile ürünlerini otomatik çekerek oluşturulmaktadır.

Google Maksimum Performans Reklamları

Performans odaklı reklamverenlerin tüm Google Ads Reklam Türlerine tek bir kampanyadan erişmelerini sağlayan yeni bir hedef temelli akıllı kampanya türüdür.

Belirlenen dönüşüm hedeflerine göre performansımızı artırmanıza yardımcı olur; bununla birlikte akıllı teklif özelliği ile performansı anlık olarak ve kanallar genelinde optimize ederek daha fazla dönüşüm elde etmemizi sağlar. Tüm Google Kanallarında (Youtube, Görüntülü Reklam Ağı, Arama Ağı, Keşfet, Gmail ve Haritalar) kullanıcılara ulaşmayı hedeflemektedir.

Google Uygulama Reklamları

Markanın kendi uygulamasının kullanıcılara ulaştırmak ve kullanıcılar tarafından indirme olasılığını yükseltmek ve etkileşimi arttırmak amacı ile kullanılan reklam türüdür. Bu reklamlar; Google Play, YouTube, Google Arama Ağı’ndaki Keşfet ve Google Görüntülü Reklam Ağı’nda yer alarak uygulamanızı tanıtabilir; kullanıcıların indirmesini sağlayabilirsiniz.

Uygulama açıklamalarında anahtar kelimeleri stratejik olarak kullanın. Uygulamanızın kullanıcı dostu olduğunu vurgulayın.

Google Discovery Reklamları

Markamızın reklam içeriklerini Google’ın yayınlarına ( Gmail, YouTube ve Google uygulaması ) yerleştiren otomatik reklam türüdür. Geniş kitlelere ulaşmamıza olanak sağlar.

Dönüşüm sayfalarınızın meta açıklamalarını iyileştirin. Kullanıcıları etkilemek için güvenilir referanslar ve müşteri yorumları ekleyin.

Peki Markaya Uygun Reklam Nasıl Seçmeliyiz ?

Öncelikle markanızın isteklerini dinlemelisiniz. Daha sonrasında pazar analizi yaparak rakip markaların hareketlerini incelemeli ve sonuçlarını takip etmelisiniz. Bununla birlikte markanıza uygun reklam türlerini belirleyerek içerikleri oluşturmalısınız. Reklamlarınızı kurduktan sonra Google Analytics üzerinden detaylı raporlar çıkararak incelemeli günden güne performansı arttırarak devam etmelisiniz. Doğru analizler doğru reklam stratejileri zamanla kullanılan maliyetleri de düşürecektir. Sonuç olarak Google’ın bize sunduğu bu hizmeti tamamen marka özelinde düşünmeli ve özel stratejiler belirlemelisiniz. 

Destex Digital ile iletişime geçebilir; çalışmalarınızda Daha Fazla Kazanç Daha Az Maliyet mottosu ile ilerleyebilir ve markalarınızın bilinirliğini ve cirosunu artırabilirsiniz.