Facebook’ta Benzer Hedef Kitle Nedir?

İnternet sitenizle etkileşime geçen kitlenizin davranışlarıyla, benzer sayfalarla etkileşime geçmiş kullanıcıları çekmenizi sağlayan hedef kitle türüne benzer hedef kitle denmektedir.

Kayıtlı hedef kitle, özel hedef kitle gibi kullanıcıları farklı noktalardan yakalayan türlerin yanında benzer davranışları sergileyen kullanıcıları hedef aldığımız benzer hedef kitle türü artık strateji konusunda olmazsa olmazlarımızdan biri haline gelmiştir.

*Bu kitle, özel hedef kitleler üzerinden oluşturulduğu için öncelikle özel kitlenizi oluşturmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

İlgili Kitleye Ulaşma Yöntemleri Nelerdir?

Tüm hedef kitle türlerinde olduğu gibi bu kitleyi oluşturmadan önce de markanın neye ihtiyacı olduğunu önceden tespit etmeniz ve stratejinizi buna göre oluşturmanız gerekmektedir.

Elinizde benzerini bulmak istediğiniz kitlenin kendisi olduğu sürece benzer kitlenizi belirli aşamalarla kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Yeni müşterilerinizi arttırmak istiyorsanız sitenizden alışveriş yapan tüm kullanıcı datasını indirip özel hedef kitle oluşturarak bu kitle üzerinden benzer hedef kitle yaratabileceğiniz gibi bu alanı daraltarak tüm alışveriş yapanlar yerine 3-4 kere alışveriş yapmış kullanıcı datasını indirerek de bu kitleyi oluşturabilirsiniz.

*Daha küçük kitleleri hedef alarak benzer hedef kitlenizi daha verimli hale getirebilirsiniz.

Daha fazla sayfa beğenisi istiyorsanız Facebook ve Instagram sayfanızla etkileşime geçen kullanıcıları hedef alarak benzer hedef kitlenizi kolayca oluşturabilirsiniz.

Daha fazla yeni app kullanıcısı istiyorsanız mobil uygulamanızdan alışveriş yapan kullanıcıların datasından özel hedef kitle oluşturup aynı şekilde benzer hedef kitle yaratabilirsiniz. Ardından mobil uygulama indirme reklamı açtığınızda da performansı izleyebilirsiniz.

Alışveriş yapanların haricinde mobil uygulamanızı yükleyen kullanıcılardan özel hedef kitle oluşturup yine bu kitlenin de benzer hedef kitlesini oluşturabilirsiniz.

Facebook’ta Nasıl Oluşturulur?

Business Manager hesabınızın sol üstünde yer alan üç çizgiye tıkladıktan sonra sırasıyla Hedef Kitleler > Hedef Kitle Oluştur > Benzer Hedef Kitle adımlarını izleyelim.

Değer içeren kaynaklar ve diğer kaynaklar olarak iki seçeneğimiz bulunuyor.

Değer içeren kaynaklar: İnternet siteniz ve mobil uygulamanızda Facebook Pixel veya Facebook Sdk yüklüyse, sitenizde gerçekleşen olaylarda bir değer gönderiyorsanız Facebook değerli olayları gerçekleştiren kullanıcıları tespit etmektedir.

Düşük tutarlarla alışveriş yapan kullanıcılar ile yüksek tutarlarla alışveriş yapan kullanıcılara verilen değer farklılık gösterecektir. Yüksek tutarlarla harcama yapan kişileri benzer hedef kitle olarak belirleyerek performansımızı arttırabiliriz.

Diğer kaynaklar: Oluşturulan özel hedef kitleler ile sayfanızla etkileşime geçen kullanıcıları diğer kaynaklar olarak değerlendirebiliriz.

Hedef Kitle Konumu Nedir?

Kaynak olarak aldığınız hedef kitlenizin benzerini aradığınız lokasyonu konum bölümünden seçebilirsiniz.

Sizin sitenizden alışveriş yapan kullanıcıların farklı ülkelerdeki benzerlerini bulmak için konum bölümünden istediğiniz diğer ülkeleri seçerek Crossborder Lookalike kitleler de oluşturabilirsiniz.

Hedef Kitle Büyüklüğü Nedir?

Kitlenin benzerlik ihtimali %1 ile %10 arasında değerlendirilmektedir. %1 hedef kitlenizle en çok yakınlık gösteren kullanıcılardan oluşurken sayı %10’a yaklaştıkça bu benzerlik azalmaktadır.

Facebook Reklam Setlerinde Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yeni müşteri kazanmayı hedefleyerek oluşturduğunuz benzer hedef kitlelerle reklam verirken, sitenizi zaten daha önce ziyaret eden kullanıcıları hariç tutmalısınız.

Daha fazla beğeni için oluşturduğunuz benzer hedef kitleden, sayfanızı zaten beğenmiş olan kişilerden oluşan kitleyi yine hariç tutmalısınız.

Oluşturduğunuz strateji kapsamında benzer hedef kitlenize dahil edeceğiniz veya hariç tutacağınız kitleleri öncesinde yapacağınız planda göz önünde bulundurmalısınız.