Dijital çağın içerisinde bulunduğumuz bu dönemde markaların bilinirliğini arttırmak için başvurduğu yöntemlerden biri de Google AdWords yeni adıyla Google Ads reklamlarıdır. Bugün pek çok İnternet kullanıcısı, herhangi bir konu hakkında bilgi edinmek istediğinde ilk olarak Google’a başvurmaktadır. Bu durum doğal olarak markalar arasında rekabeti de bir hayli artırmaktadır.

Hemen hemen her sektörde oldukça yoğun bir rekabet gözlemlenmektedir. Bu yoğun rekabet içerisinde firmalar, rakiplerinin önüne geçebilmek, mevcut ve potansiyel müşterilerine ulaşarak dönüşümlerini artırmak için Google Ads reklamlarını kullanmaktadır. Doğru ve etkili kampanyalar planlayarak Google reklamları ile marka bilinirliğinizi daha üst seviyelere taşıyabilirsiniz

Her sektörün kendi içerisindeki dinamikleri farklıdır. Bu dinamikler Google reklam kurgusunu oluştururken faydalanacağımız en önemli kriterlerden biridir. Markanızın sektörü, sunduğu ürün ve hizmet Google reklam kampanyasını oluştururken dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardandır.

Google Ads arama ağı, görüntülü reklam ağı, alışveriş reklamları gibi birçok kampanya modelini sunar. Örneğin; E-Ticaret sektöründe hizmet veren bir markanın öncelikli amacı web sitesi üzerinden marka bilinirliğini artırmak ve satış gerçekleştirmektir. Bu nedenle bu marka için alışveriş reklamları daha uygun bir reklam modeli olacaktır. Bu reklam modeli ile kullanıcı ihtiyacı doğrultusunda arama yaptığında alışveriş reklamları ile ürünün hem görselini hem de fiyatını aynı anda görebilmektedir. Bu da kullanıcı için zamandan tasarruf ve kolay ulaşılabilirlik sağlar. Reklam veren için ise uygun reklam kampanyası ile daha düşük maliyetlerle hem web sitesine trafik sağlayarak satışlarının arttırmayı hem de marka bilinirliğini arttırmayı sağlar. Bu reklam modeli ayrıca reklam verenin hangi üründen ne kadar sattığı gibi önemli noktalarda da veri sağlayacağı için doğru zamanda ve doğru noktalarda optimizasyon imkanı sunar.

Google reklamlarında marka için doğru olan reklam kampanyası ile hem potansiyel müşterilere doğru bir şekilde ulaşmayı, hem de düşük maliyetlerle marka bilinirliği artırılarak site trafiğini yükseltmeyi sağlar.

Markanızın dijital dünya içerisinde yer almasını istiyor ve potansiyel müşterilerinize daha da yaklaşmak istiyorsanız, hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizler temel işinize odaklanırken, biz dijital dünyada markanızla ilgileniriz.

 

Gamze TÜRKAY
Google Ads Hesap Uzmanı