Google Ads, işletmeler için dijital pazarlamanın en etkili araçlarından biridir. İşletmelerin hedef kitlelerine ulaşmasını, marka bilinirliğini artırmasını ve satışları artırmasını sağlayan bu platform, sunduğu birçok avantajla işletmelerin dijital dünyada var olmalarına yardımcı olmaktadır.

Dünyada yaklaşık 5.5 milyon insanın internete ulaştığı tahmin ediliyor. Bu kullanımın her seferinde çoğu kez tüketiciler erişimlerini ve aramalarını Google üzerinden yapmaktadır. Bunu destekleyen bir diğer veriye bakacak olursak Google’da aylık arama yapma oranı yaklaşık 2 milyar gibi bir sayıya ulaşıyor. Tabi bu sayılar farklı sektörleri de harekete geçiriyor. Google reklamlarının yönetildiği Google Ads’in avantajları ve işletmelere sağladığı faydaları detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Google Reklamları Nedir?

Dünyanın yarısından fazlasına ulaşan internet erişimi ile tüketicilerine ulaşmak isteyen firmalara reklam kolaylığı sağlıyor. En çok tıklanan arama motoru olan Google bu durumda ön plana çıkıyor. Peki nedir Google reklamları?

Google, reklamların oluşturulmasına, yapılan reklamların analiz ve takiplerine kendi kanalı olan Google Ads paneli üzerinden erişimimize olanak sağlıyor. Kısaca özetleyecek olursak e- ticaret ve hizmet sektöründe bulunan markaların satış ve marka bilinirliklerini artırmaya yönelik reklam çalışmalarını yapmış oldukları dijital pazarlamanın en önemli kanalları arasında yer alıyor..

Google Reklamları Nasıl Çalışır?

Reklam kampanya türleri Arama Ağı, Maksimum Performans, Görüntülü Reklam, Alışveriş, Video, Uygulama İçi, Akıllı ve Keşfet Reklam kampanyaları olarak bölünür. Kısaca reklam verecek firma kendi için en uygun kampanyayı seçmelidir. Kendi algoritması üzerinden kelimelere değer biçen Google, reklam veren firmaların bu anahtar kelime göbekleri üzerinden Tıklama Başına Maliyet (TBM) ile hedeflediği stratejiyi tüketicilerine sunuyor. Tüketici ulaşmak istediği hizmete yaptığı arama ile ulaşıyor hizmeti veren firma ise müşteriye reklamlarını sunabilmek için yapılan aramanın TBM maliyetini karşılayıp Google Ads reklamı ile markasını ön plana çıkarıyor. Temel olarak görüntülü ve yazılı reklam olarak ikiye ayrılıyor.

İşletmenizin Gerçekten Google Ads’e İhtiyacı Var Mı?

Müşterilerine hizmetini ulaştırmak veya hizmetin tanıtımını yapmak isteyen firmalar farklı reklam yöntemlerine yönelirler. Google Reklamları bu yöntemlerden biridir. Peki Google Ads’in avantajları ve işletmelere sağladığı faydaları nelerdir? Reklamın en temel amaçlarından biri yoğunluğu fazla olan kitlelere ulaşmaktır. Reklam, ulaştığı insan sayısı ve dönüşümü fazla oldukça başarılı sayılabilir. Günümüzde Google çok fazla kullanıcıya hitap eder. Google reklamları kolay ulaşılabilir olması ve diğer reklam çeşitlerine kıyasla maliyetleri daha düşüktür. Reklam veren tarafından maliyetin ulaşılabilir olması avantajdır. Google reklamlarının ulaştığı insan sayısının da fazla olması her işletmenin Google Ads’e olan ihtiyacının en temel sebeplerindendir.

İşletmeler için Google Ads’in Faydaları

Google reklamlarının faydaları saymakla bitmez. Bu faydaların en önemlilerinden biri sunulacak hizmetin direkt olarak hizmete ilgi duyan tüketiciye ulaşmasıdır. Hedef kitle belirlenmesi reklam maliyetlerini düşürür ve reklamın en doğru yerlere ulaşmasına olanak sağlar. Örnek verecek olursak cep telefon satın almak isteyen bir tüketicinin karşısına pantolon reklamı çıkarmak sağlıklı olmayacaktır. Bu sebepten hedef kitle belirlenir ve cep telefonu satın alma potansiyeli olan tüketicinin karşısına cep telefonu reklamları çıkar. Google Ads’in avantajları ve işletmelere sağladığı faydalarından bir diğeri hizmet sunacağı bölgeyi dairesel çap veye şehir olarak hedefleyebilir. Yapılan hedeflemeler ile hem doğru tüketiciye ulaşılır hem de reklam için analizler ve raporlamalar daha detaylı yapılabilir.

  • Maliyetler
  • Üst Düzey Kontrol ve Yönetim
  • Hızlı Sonuçlar
  • Marka Bilinirliğini Artırır
  • Hedefleme
  • Yeniden Pazarlama
  • Analiz ve Raporlama
  • Dönüşüm İzleme ve Optimizasyonu

Google Reklamları, SEO’dan Daha Hızlı Sonuç Verir Mi? 

Google Ads’in avantajları ve işletmelere sağladığı faydalarından biri de budur. Google Reklamları kısa sürede Google tarafından onaylanır ve TBM’de gerekli rekabet metriği yakalanır ise reklamlar kısa sürede görüntülenmeye başlayacaktır. Ancak bir sitenin organik olarak SEO çalışmaları ile arama sonuçlarında sayfa üst kısmında çıkması kolay olmayacaktır. SEO çalışmalarında üst sıralarda olmak Google reklamlarına göre daha çok uğraş gerektirecektir.

Google reklamları doğru hedef kitleye ulaşmanızı sağlarGoogle Ads'in Avantajları ve İşletmelere Sağladığı Faydaları

Cinsiyet, yaş, konum, ilgi alanları, web site ziyaretleri gibi hedeflemeler reklamın en temel taşlarından biridir. Potansiyel müşteriye ulaşmak reklamın başarılı olmasını sağlayacaktır. Google Ads’in avantajları ve işletmelere sağladığı faydalarından biri de hedef kitleye hitap etme seçeneğidir. Hizmet sunan firmalar için hedef kitle en kritik noktalardan biridir.

Müşteri davranışı hakkında ayrıntılı bilgiler verir 

Google reklamları sadece Ads panelinden ibaret değildir. Google Ads’in ekip arkadaşlarının bazılarından olan Google Merchant Center, Google Analytics, Google Tag Manager gibi paneller reklamlarımızın optimizasyonunu artırmak ve en doğru sonuca ulaşmak için bize destek sağlar. Bu paneller sayesinde müşteriler hakkında bize bilgiler sunar. Kaç kişi sitemize tıklamış, kaç kişi sepete eklemiş kaç kişi satın alma işlemi yapmış ya da hangi müşteri alışverişin neresine kadar ilerlemiş bu gibi bilgilere ulaşmamıza yardımcı olur. Müşteri davranış bilgileri Google Ads’in avantajları ve işletmelere sağladığı faydalarından bir diğeridir.

Maksimum yatırım getirisi elde eder

Google, kuracağınız kampanyalar için size farklı teklif stratejileri sunar. Site ve reklam öğrenim geçmişine göre teklif stratejilerinizi değiştirebilirsiniz. Bu stratejiler sayesinde maksimum yatırım getirisi elde edebilirsiniz. Google, kullanıcıları için en temel olarak en az maliyet ile en yüksek yatırım getirisini hedefler. Google Ads’in avantajları ve işletmelere sağladığı faydaların bir diğeri maksimum yatırım getirisi olarak göze çarpıyor. 

Gerçek zamanlı ayrıntılar sağlar

Oluşturduğumuz reklamların hızlı bir şekilde yayına girmesini Google Ads’in avantajları ve işletmelere sağladığı faydaları olarak tanımlamıştık. Reklamların kısa sürede tıklanabilir olması ve bu kısa sürede fazla müşteriye hitap etmesi sayesinde reklamın müşteri kitlesinin hızlı bir şekilde oluşmasına olanak sağlar. Oluşan bu kitle bize gerçek ve rasyonel sonuçlar sunar. 

Marka bilinirliğini ve tanınırlığını artırır 

Firmaların kullanacağı anahtar kelimeler kendi sektörlerine göre değişim gösterebilir. Ancak Google için kullanılacak anahtar kelimenin TBM’i değişmez. Marka bilinirliği ne boyutta olursa olsun anahtar kelimenin TBM değerini karşılayan her firma rekabete girebilir. Bu sebepten Google reklamları marka bilinirliği oluşmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra günümüzde hizmete ulaşmak isteyen pazardaki müşteriler öncelikli olarak hizmetin arama motorlarında aramasını yaparak analiz ediyor. Bu aramalarda markanızın hizmete sıfırdan ulaşacak olan müşteriye ulaşması markanızın tanınırlığını artıracaktır.

 

Google reklamları yeni müşteri edinimi, en az maliyet ile reklam üretimi olanığı ile maksimum yatırım getirisi elde etmenize yardımcı olur. Siz de marka bilinirliği artırmak ve cirolarını yükseltmek istiyorsanız Destex Digital ile iletişime geçin, minimum bütçe ile markanızı büyütün.