Hangi sektörde olursa olsun iş yerleri için yaratıcı çalışanlara sahip olmak büyük önem taşır. Ancak yaratıcı kişileri iş yerinde yönetmek diğer çalışanlara göre daha zordur.

Özellikle ajanslarda sık sık karşımıza çıkan yaratıcı kişilikleri yönetmek, bir disiplin oluşturmak, diğer çalışma arkadaşlarıyla uyumu sağlamak oldukça zor bir süreçtir. Bu yazımızda daha çok kreatif ekipler ve tasarımcılar arasında görülen yaratıcı kişilikler ile ilişkilerinizi yönetebileceğinizi önerileri derledik.

  1. Kurallar dizisinden kaçının

Yaratıcı kişilikler genelde belli bir çalışma çizgisi, kurallar olgusu içerisinde çalışmaktan hoşlanmaz. Fazla kural onları sıkacağı için yaratıcılıklarını göstermelerine imkan sağlamayacaktır. Yaratıcı insanlarla çalışmaya başlarken spesifik ve ayrıntılı talimatlardan mümkün olduğunca kaçının. İstediğiniz şeyi net bir şekilde sunun ve onlara zaman tanıyın. Yapması gereken şeyleri onun adına önceden planlamayın ve seçim yapma özgürlüğü sunun.

  1. Beyin fırtınasının gücü

Yaratıcı insanlar düşünmekten, hayal kurmaktan keyif alırlar. Yaratıcı süreçlerin çoğu organik olarak gelişir. Bu nedenle çalışanlarınızı bir araya getirerek ortaya fikirler atmayı sağlayacak bir ortam yaratın.

  1. Çalışma alanını keyiflendirin

Tek renk standart çalışma odaları yaratıcılığı teşvik etmek. Çalışma alanınızı, çalışanlarınıza ilhan olacak şekilde tasarlayın. Renk ya da ilginç sanat eserleriyle renklendirin. Ofisiniz çok sessiz ise günün belli zamanlarında müzik dinlenmesini sağlayın ve müziği çalışanlarınızın seçmesine izin verin. Çalışanlarınızın dinlenmesi, eğlenceli zaman geçirebilmesi için bir dinlenme odası ya da oyun odası gibi alanlar yaratın.  Çalışırken aynı zamanda mutlu olması çalışanlarınızın verimini de arttıracaktır.

  1. Heves kırıcı olmayın

Çalışanlarınızın projelerini eleştirirken kullandığınız kelimelere dikkat edin. Yaratıcı kişilikler çalışmalarına duygusal anlamda da bağlanırlar. Bu sebeple ortaya çıkan işi değerlendirirken daha fazla özen gösterin.

  1. Başarısızlık korkusu

Yaratıcı kişilikler başarıdan beslenir ve her zaman başarılarının devamını isteyebilirler. Ancak bazı projelerde iyi iş çıkarılsa da istenen başarı tam anlamıyla yakalanamayabilir. Bu gibi durumlarda işi ilgili kişiden almayın ve ona bir şans daha verin.

Yaratıcı insanları yönetmek kolay değildir. Ancak yaratıcı çalışanları anlamaya çalışmak, onları hangi durumda kendilerini iyi hissettikleri ve daha verimli çalıştıklarını anlamaya çalışın. Bu konuda sınırlarınızın dışına çıkabileceğiniz fikrine alışın, sürekli iletişim halinde olun, fikirlerine destek olarak üretime teşvik edin.