Başarılı Reklam Bütünsellik İster!

Günümüzde hemen her marka dijital platformları kullanarak reklam çalışmaları gerçekleştiriyor. Reklam alanları ile marka bilinirliğini arttırma ve hedef kitle ile etkileşim sağlama amacında olan markaların çoğu ne yazık ki reklam çalışmalarından yeterli dönüşüm alamıyor. Bugün başarısız reklam çalışmalarının nedenlerini anlatmak istedik.

Öncelikle bir reklam çalışmasının başarısız olmasının birçok nedeni olabileceğinin altını çizelim. Fakat ilk olarak doğru platform kullanımını sorgulamak şart. Reklam çalışması için seçtiğiniz platform gerçekten hedef kitlenizin kullandığı doğru platform mu? Eğer reklam için seçtiğiniz nokta yanlış ise çalışmanız daha başından etkisiz demektir. Peki markam için doğru seçimi nasıl yapacağım? Bunun için profesyonel destek alarak ilerlemeniz en doğru yol olacaktır. Bulunduğunuz sektör ve rakiplerinizin hangi platformlarda reklam çalışması yürüttüğü araştırılmalı ve veriler incelenmelidir. Bu konuda 360 derece hizmet sunan ve sektörünüze yönelik dataları toplayarak sizlere reklam çalışmanız için yol gösterecek uzman ekibimizden her zaman destek alabilirsiniz.

Reklam çalışmalarınızda kampanyanız ya da tanıtım içeriğiniz ilgi çekici yazılmalı. Kullandığınız dil ise hedef kitlenize yönelik belirlenmeli. Aksi durum kitlenize sıcak gelmeyeceği için başarısızlık söz konusu olabilir. Bunun dışında kullanacağınız görselin metinler ile uyumlu olması da kilit bir nokta. Yani kullanıcı reklam ile karşılaştığında tam bir bütünlük görmeli. Görsel ve metinler birbiri ile uyumlu – ilgi çekici olmalı. Görseller görüntü kalitesi açısından yüksek değerde olmalı. Reklamın başarı kaydetmesi için hem içeriğiniz hem de görselleriniz profesyonel şekilde üretilmelidir.

Eğer markanız için bir reklam kampanyası oluşturmak ve kitlenize bu şekilde görünmek istiyorsanız, “hedef kitleniz gibi düşünebilmeyi” çok iyi bilmeniz gerekir. Örneğin eğer kadın kıyafetleri satışı gerçekleştiren bir marka iseniz, hedef kitlenizi etkileşime geçirmek adına keyifli fikirler düşünmelisiniz. Potansiyel kitlenize belirli alışverişler için kıyafetler ile kombinlenebilecek aksesuarlar hediye edebilir ya da onlara eğlenceli görseller ile sorular yönelterek etkileşim yaratabilirsiniz. Örnek üzerinden ilerler isek satın alınan kıyafetler ile yapılan kombinleri fotoğraflayarak haftanın iyilerini belirleyip sosyal medya üzerinde yayınlayabilirsiniz. Burada sektörün ilgi odağını ve hangi durumlarda rahatça marka ile etkileşim sağlayabileceklerini iyi araştırmak gerekiyor.

Tabii her sektörde bayan giyimi için oluşturulan reklam planları uygulanamıyor. İnşaat firmaları, emlak sektörü ve sağlık sektörü gibi alanlarda bambaşka stratejiler oluşturulmak zorunda. Bu gibi sektörlerde firmanın kurumsal imajını yansıtan ve güven veren bir reklam çalışması kurgulanması çok önemli. Çünkü aksi durum yine başarısızlık ile sonuçlanacaktır. İnşaat sektörünü baz alırsak insanların giyim sektörü haricinde çok daha büyük yatırımlar gerçekleştireceğini unutmamalı ve kurguyu bu şekilde yapmalısınız. Hedef kitlenizin sizinle hemen iletişime geçebileceği ve kolay ulaşılabilir form alanları oluşturmak bu sektör için dönüşüm oranlarınızı arttıracak önemli bir kriterdir. Reklam çalışmalarınızda kullanıcılarınızı direkt olarak ilgi alanlarına yönelik sayfalara yönlendirerek etkileşimin aksiyon alma oranını da arttırabilirsiniz.

Doğru kurgu ile, doğru platformda, doğru hedef kitle ve yaratıcılık ile birlikte net mesaj veren reklam çalışmaları düzenlemek başarıyı doğuracaktır. Bu konuda yardıma ihtiyaç duyuyorsanız ve markanızın bilinirlik oranını arttırırken dönüşümlerinizi yükseltmeyi hedefliyorsanız alanında uzman 25 kişilik ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Tek çatıda tam hizmet sağlayan dijital medya ajansımız, markanıza özel reklam stratejileri oluşturmaya ve yeni başarı hikayeleri yaratmaya daima hazır!

Elif Çilem AKSOY
SEO Uzmanı