E-ticaret Ziyaretçileri Nasıl Müşteriye Dönüştürülür?
Genel

E-ticaret Ziyaretçileri Nasıl Müşteriye Dönüştürülür?

E-ticaret sektörü çağımızı alışveriş ve ihtiyaç doğrultusunda başka bir boyuta taşıdı diyebiliriz. Geçmiş zaman bir göz attığımızda alışveriş zamanlarımızın hafta sonları ve iş çıkış saatleri arasında var olduğu gerçeği ile karşılaşıyoruz. Oysa şuan 7/24 çevrim içi hareketler ile internet üzerinden dilediğimiz ürünü kapımıza gelecek şekilde satın alabilecek şartlara sahibiz. Ancak birer kullanıcı olarak her e-ticaret sitesi üzerinden her ürünü alıyor muyuz? Tabii ki hayır.  Tüketici olarak dikkat ettiğimiz noktalar mevcut. Bu noktaları ise e-ticaret sektörü ile uğraşan bireylerin bilmesi ve web sitelerini ziyaret eden ziyaretçilerin müşterisi olabilmesi adına çalışmalar yapması gereklidir.

E-ticaret Ziyaretçileri Nasıl Müşteriye Dönüştürülür?

 

Güvenli Bir E-ticaret Sitesi Olun!

Zaman ilerledikçe hayatımıza artı katacak kolaylıkların sayısı da artıyor. Ancak bu kolaylıkları kullanan dolandırıcılar da yok değil. Bugün hemen hemen bütün kullanıcılar web sitesinin güvenliğini tartarak alışverişe yöneliyorlar. Bu nedenle öncelikle güvenli olduğunuzu ziyaretçilerinize göstermeniz gerekli. Bunu web sitenize ekleyeceğiniz müşteri yorumları alanı ya da sizden alışveriş yapan müşterilerinize sizi paylaşmalarını ileterek sağlayabilirsiniz. Çevrim içi yorumlara değer veren ziyaretçiler sizin güvenlikli bir web sitesi olduğunuzu görmeli.

Sunulan Kolaylığı Gözler Önüne Serin!

Ürünleriniz mutlaka ki bir ihtiyaca yanıt veriyor. Peki bu ihtiyaca yanıt veren birçok ürün mevcutken ziyaretçiler neden sizden satın almalı? Fakınızı onlara da iletmek adına ürünlerinizin yanına mutlaka bir karşılaşma metni ekleyin ve ürününüzün tüm özelliklerini ziyaretçinize sunun.

Onları İlerlemeye Davet Edin!

Ürünü sadece görmek  yeterli olmayacaktır. İnceleme sağlayan müşteriniz için “devam et” “sepete ekle” “alışveriş yap” gibi seçenekler sunmalısınız. Bu ziyaretçilerinizi satın almaya yönlendirecektir.

Müşterinize Ürününüzün Kalitesi Gösterin!

Ürünlerinizde mutlaka deneme ve beğenilmediği halde iade seçeneği bulunmalı. Ziyaretçileriniz bu sayede ürünlerinize ne kadar güvendiğinizi ve müşterinizi ne kadar önemsediğinizi görecektir.

Ulaşım şart!

Web sitenizde size ulaşılabilecek bir alan kesinlikle bulunmalı. Ziyaretçi sizden alışveriş yaptığı taktirde karşılaştığı bir sorun sonucunda muhattab olabileceğini bir alan görmesi, ona güven sağlayacaktır.

Önceki Yazı

Google Hakkında Bilinmeyen Gerçekler

Sonraki Yazı

2017'nin Dijital Trendleri

Comments

  • en iyi seo ajansları

    Definitely believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the web the simplest
    thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they just
    don’t know about. You managed to hit the
    nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal.
    Will probably be back to get more. Thanks

    Yanıtla en iyi seo ajansları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.