İş hayatında geliştirilmiş yetenekler ve aktif çözümleme hızı olukça önemli. Öyle ki işe alım süreci ve ilk iş günlerinde yetenekleriniz ve sorunları çözümleyebilme kabiliyetiniz gözlemlenir. Peki sahip olduğunuz yetenekleri nasıl doğru şekilde gösterebilirsiniz?

İsterseniz veriler ile hareket edelim;

Hızlı konuşmak çoğumuza göre iş hayatında bir kibir ya da diretme çabası olarak görülebilir. Ancak araştırmalar öyle demiyor.

Brigham Young Üniversitenin yapmış olduğu araştırmalar karşı tarafın hızlı konuşmasının dinlenme oranını 2 katına çıkardığını kanıtlar nitelikte.

Bilgi talep etme konusunda ne düşünüyorsunuz? İşe başlanılan ilk günlerde genellikle özellikle konu “iş” ise bir şey danışılmaktan kaçınılır. Bilmiyormuş düşüncesi oluşmaması adına tercih edilen bu tutum aslında çok da iyi bir fikir değil. Çünkü araştırmalar insanlara bir şeyler danışan kişilerin daha yetenekli olduğunu gösteriyor. Sanırız bunun yeni düşünceleri alarak daha etkili çalışma ile bir ilgisi var. Kendi fikirleriniz ya da bildikleriniz dışında çevrenizin bildiklerini de gözlemlediğinizde hem daha bilgili hem de daha yetenekli bir noktaya ulaşabiliyorsunuz.

Şaşıracağınız diğer bir konu ise kozmetik. Gerçekleştirilen araştırmalar, yüzüne uygun makyajı yapabilen kadınların iş dünyasında daha önemli konumlarda olduğunu ortaya çıkarıyor. Üstelik daha yetenekli görünüyorlar.

Araştırma Harvard’da 250 kadın ile gerçekleştiriliyor. Bu araştırma çok makyaj yapan kadının daha yetenekli algısını ortaya çıkardığını iletiyor.

Davranış sıcaklığı değineceğimiz son nokta. Almanyalı psikologlar, sıcakkanlı kişilerin daha katı davranışlı kişilere göre “az yetenekli” olduğunu ortaya çıkarmış.