İş hayatında birçok farklı şey meydana gelebilir. Bazen kendimizi her zaman olduğundan daha aktif, bazen ise daha pasif hissedebiliriz. Pasif hissettiğimiz günlerde nasıl daha verimli bir hal alabileceğimiz ile ilgili etkili bir içerik hazırladık. Sabah ofisinize geldiğinizde nereden başladığınız, nasıl ilerlediğiniz ve kendiniz için neler yaptığınız çok önemli. Verimliliğinizi etkileyecek önemli maddeler;

1 – Destex ekibi olarak motivasyonun iş hayatında çok büyük bir önemi olduğu gerçeğini her zaman iletiyoruz. Çalışmaya başlamadan önce motive olmak fazlasıyla önem taşıyor. İşe gelirken sevdiğiniz bir parçayı dinlemek ya da kahvaltı için sevdiğiniz bir atıştırmalık almak iyi birer seçenek olacaktır.

2 – İş yerinize ulaştığınızda öncelikle bir kahve alın. Kendinizi dinleyin ve rahatlayın. Belki sevdiğiniz parçayı 1 kez daha replay yapabilirsiniz. Ardından dün gerçekleştirdiğiniz işleri kontrol edin ve eksiklik durumunuzu ortaya çıkarın. Eğer eksik bulunuyorsa işe bunları tamamlamak ile başlayın. Böylelikle bugüne ileriye yönelik gecikmeyen işler ile başlayabilirsiniz.

3 – Şimdi bir plan yapmaya ne dersiniz? Gün içinde tamamlamanız gereken işleri önem durumuna göre sıralayın ve en korktuğunuz işi tamamlamak ile işe başlayın. Sabah saatleri zihnin en boş ve verimli olduğu saatlerdir. Bu nedenle önem arz eden işlerinizi bu saatlerde yapmayı hedefleyin.

4 – Mola Zamanı! Yoğunlaştığınız önemli işinizden biraz uzaklaşma vakti. Yaşanan olumsuz durumlar sizi her zaman tam konsantre hissettirmeyebilir. Bu nedenle küçük aralar vermeyi ihmal etmeyin. Ancak bu arayı kesinlikle çalıştığınız alanda vermeyin. Bir çay alın ve farklı alanlarda biraz oturarak iş dışında düşüncelere dalın. Bu mola emin olun işinize geri döndüğünüzde sizi daha verimli biri yapacak.

5 – Yardım alın. İş hayatında birçok birey yardım almanın eksiklik olduğu gibi yanlış bir düşünce yapısına sahiptir. Oysaki en iyi fikirler her zaman topluluk içinden çıkar. Sizin sunduğunuz akılca bir fikre başka bir çalışma arkadaşınız düşüncesiyle artı değer katabilir. Yardım almaktan ve fikirlerinizi sunmaktan çekinmeyin.