Eğitim Sektöründe Dijital Davranışlar ve Fırsatlar Zirvesi 2, Google Türkiye ve Destex Digital işbirliği ile 20 Nisan günü Dedeman Otel’de gerçekleşti. Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarının ve üst düzey yöneticilerinin davetli olduğu etkinlik, eğitim sektöründe bu alanda öncü olmasıyla büyük ses getirdi.

Destex Digital Ajans Başkanı Emrah Ünal’ın açılış konuşmasıyla  başlayan etkinlik birbirinden değerli konuşmacıları ağırladı. “Google Türkiye ile yaptığımız analiz ve incelemeler sonucunda eğitim dünyasının henüz dijitalleşme sürecine yeterince ayak uyduramadığını gördük” diyen Emrah Ünal, eğitim kurumlarının dijital stratejilerini belirleme konusunda onlara bir ışık tutmak istediklerini dile getirdi.

Eğitim sektöründe Google Ürünleri

Açılış konuşmasından sonra zirvenin ilk konuşmacısı Google Türkiye ekibinden Google Akademi Direktörü Özgür Deniz Aydın’dı. Eğitim sektöründe Google ürünlerini doğru kullanma sanatı hakkında önemli noktalara değinen Aydın, konuşmacılara yapay zeka hakkındaki ilerlemeden ve Google ürünlerinin değişiminden de bahsetti.

Eğitim Sektöründe Dijital Davranışlar ve Fırsatlar Zirvesi 2 Gerçekleşti

Özgür Deniz Aydın’dan sonra zirvenin diğer konuşmacısı Google Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Pazarlama Eski Direktörü Mustafa İçil’di. Eğitim Sektöründe dijital dönüşüme ayak uydurmak konusunda katılımcıları bilgilendiren İçil’in etkili sunumu oldukça beğeni aldı.

Nesnelerin interneti konusuna da değinen İçil, “Akıllı ürünleri ben de evimde kullanıyorum. İstediğim zaman renk değiştiren ışıklar, ben istediğimde açılan kapılar, bir tuşla çalışan pek çok ürün… Ancak bir yandan bu cihazlar tüm özel hayatımıza da hakim oluyor. Kullandığım ürünler benim ne zaman eve geldiğimi, ne zaman arkadaşlarımla parti yaptığımı ve ruh halimi bile biliyor. Fakat bu ürünleri doğru kullanmanın yararını da kimse yadsıyamaz” diyerek kendi hayatından da örneklere değindi. Eğitim sektöründe dijitalleşmenin gerekliliğine değinen İçil, her sektör dijitalleşerek büyürken eğitimin de şüphesiz buna ayak uydurması gerektiğinden bahsetti.

Eğitim Sektöründe Dijital Davranışlar ve Fırsatlar Zirvesi 2 Gerçekleşti

Mustafa İçil’in etkileyici sunumunun ardından Marketing Holmes Modaratörlüğünde gerçekleşen panel misafirleri de eğitim sektörünün önemli isimleriydi. İstanbul Ticaret Üniversitesi  Tanıtım ve Pazarlama Müdürü Serdar Mısır, Okul.com.tr kurucusu Emre Cem Kırbıyık, Tink Okulları kurucusu Zeynep Dereli ve Bilgi Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çevik Marketing Holmes yönetiminde eğitim sektöründeki dijital pazarlamada yapılan doğruları ve yanlışları değerlendirdi.

Eğitim Sektöründe Dijital Davranışlar ve Fırsatlar Zirvesi 2 Gerçekleşti

Pazarlamasyon tarafından düzenlenen Eğitimde İletişim Ödül Töreni’nin ardından sahneye tekrar çıkan Destex Digital Ajans Başkanı Emrah Ünal ESTA Raporu’nu konuklara sundu. Öğrenci ve velilerin karar verme süreçlerinde onları etkileyen faktörlere ayrıntılı bir şekilde değinen Ünal, rapor analiz sonuçlarıyla eğitim kurumlarını pek çok konuda aydınlattı.

Eğitim Sektöründe Dijital Davranışlar ve Fırsatlar Zirvesi 2 Gerçekleşti

Dijitalleşen Dünyada Eğitim Sektörü

Eğitim Sektöründe Dijital Davranışlar ve Fırsatlar Zirvesi 2’nin son konuşmacısı ise gazeteci-yazar Serdar Kuzuloğlu’ydu. Dijitalleşen Dünyada Eğitim Sektörüne Bakış başlıklı konuşmasıyla dinleyenleri yer yer güldüren, etkileyici bir sunum gerçekleştiren Kuzuloğlu eğitim sektöründeki dijital açıklardan da bahsetti.

Eğitim Sektöründe Dijital Davranışlar ve Fırsatlar Zirvesi 2 Gerçekleşti

Pek çok önemli eğitim kurumunu ve üst düzey yöneticiyi ağırlayan zirve gelecek yılda da devam edeceğinin ve geleneksel bir hal alarak eğitim dünyasına ışık tutacağının sinyallerini verdi.

Eğitim Sektöründe Dijital Davranışlar ve Fırsatlar Zirvesi 2’de birbirinden önemli katılımcıların ve konuşmacıların röportajlarını aşağıdan inceleyebilirsiniz.