Twitter artık bilinen 140 karakterlik bir Twitter değil. Bildiğiniz üzere 140 karakterin Twitter kullanıcılarını tatmin etmemesi üzerine birçok sorun meydana gelmişti. Ardından kullanıcı yorumlarını dikkate alan Twitter büyük bir esneklik yaptı ve karakter sayısını 280’e çıkarttı.

Eylül ayında karakter sınırı ile ilgili başlatılan test aşamaları artık sona erdi ve bugün itibari ile Twitter 280 karaktere ulaştı. İlk oluşturulduğu ve kullanılmaya başlanıldığı dönemlerde “az ve öz şekilde kendini ifade etmeyi öğreten platform” olarak dikkat çekmiş olsa da kullanıcılar sınırın biraz daha esnetilebileceği düşüncesinde idi.

Twitter 280 karakter oldu haberleri şuan her alanda yankılansa da test aşaması fazla hevesli olmadı. 280 karakter sınırı için denemeler oluşturan Twitter, bunun sonucunda sadece %5’lik bir kısmın 140 karakteri aşarak tweet attığını açıkladı. Twitter aynı zamanda konu ile ilgili;

“Amacımız Twitter’ı Twitter yapan hız ve özlüğü koruduğumuzdan emin olmak için bu değişikliği mümkün kılmaktı. Tüm verilerin ışığında bu hedefimize ulaştık.”

Açıklamasını yaptı. Aldığımız bilgilere göre deneme sürecinin ilk başlarında hemen hemen tüm kullanıcılar 280 karaktere erişecek tweetler attılar. Fakat ilerleyen süre.te durumun olağanlaşması herkesi eski sınırlarına geri döndürdü ve az önce ilettiğimiz gibi testte atılan tweetlerin yalnızca %5’lik kısmı 140 karakteri geçti.

Kurulduğu günden bugüne bilinen ve onu farklı kılan özelliği üzerinde ilk defa yenilik yapan Twitter ile ilgili kullanıcıların yorumları ise farklılık gösteriyor. Bazı kullanıcılar bu yeniliği severken bazıları ise Twitter’in öz, net ve kısa anlatım sunduğu bu farklı platformu sıradanlaştırdığını düşünüyor.

Bizlere soracak olursanız Twitter’ın 280 karaktere ulaşması yeniliğini oldukça sevmiş durumdayız. Bizler sürekli içerik üreten ve bunu hedef kitlesine sunan bir sektörde faaliyet gösterdiğimiz için biraz daha genişleyen içerik alanı ile mutlu olduk. Peki siz Twitter’ın yeni karakter sayısı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?