Dünyada artan nüfus ve değişen şartlar dolayısıyla insanlar ihtiyaçlarını çeşitli platformlardan karşılamaya başladı. Teknoloji ile iç içe olduğumuz bu dönemde sosyal medya dünyadaki etkileşimin büyük çoğunluğunu oluşturuyor, insanlar ihtiyaçlarını sosyal medyadan karşılamaya başladı. Bu nedenle sosyal medya hepimizin hayatının bir parçası haline geldi. Sosyal medya reklamları, hedef kitlenizle bağlantı kurmanın en hızlı ve en etkili yollarından biridir. Sosyal medya reklamları dijital pazarlama alanında oldukça faydalı fırsatlar sunmaktadır.

Dijital pazarlama stratejilerinde reklam alanlarında sosyal medya platformları oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Zaman zaman hepimiz farklı markaların hem Facebook hemde Instagram’da “Sponsorlu” şekilde karşımıza çıkan gönderilerine denk gelmişizdir.

Nedir bu “Sponsorlu” gönderiler?

Sponsorlu Gönderi; Facebook ve Instagram’ın bize sunmuş olduğu reklamlardır. Sosyal medyada gezdiğimiz de ” bu görsel / video neden karşıma çıktı?, Ben böyle bir hesap takip etmiyorum.” diye düşünüp, sorguladığımız her gönderi birer sosyal medya reklamıdır.

Sosyal medya kampanyası, birden fazla sosyal medya platformlarının kullanılması ile iş hedefini güçlendirmek için koordine edilmiş bir pazarlama çalışmasıdır. Kampanyalar, alınan etkileşim oranları, yapılan hedefleme ve stratejiler yönünden sosyal medya çalışmalarından farklı şekilde yürütülmektedir.

Günümüzde bir çok şirket,  Facebook ve Instagram’da etkileşim kurmanın yanı sıra reklam (sponsorlu gönderiler) ile online ticaret akışını yürütmektedir. Sosyal ağların sağladığı bu destekleyici güç ile doğru kampanya ve stratejiler kurgulandığında dönüşüm oranlarının yükselmesi pazarlamacıların en önemli kaynağı haline gelmiştir.

 

Sosyal medya reklamlarını etkili kullanabilmek için neler yapılması gerektiği hakkında uzman ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.